spot_img

Η Red Bull θέλει να «κόψει» την όρεξη της Ferrari με νέες αναβαθμίσεις

Η Red Bull Racing δεν θα αφήσει αναπάντητο το γεγονός πως η Scuderia Ferrari θα φέρει ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στο Grand Prix Ισπανίας.

Ο Max Verstappen πέτυχε ισάριθμες νίκες στους τελευταίους δύο αγώνες του Πρωταθλήματος της Formula 1, φέρνοντας τον εαυτό του και τη Red Bull Racing σε απόσταση βολής από την κορυφή των αντίστοιχων βαθμολογιών σε οδηγούς και κατασκευαστές. Η Ferrari θέλει να περάσει στην αντεπίθεση, καθώς στο GP Ισπανίας θα φέρει αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις για πρώτη φορά το 2022, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει στις νίκες. Δε θα είναι, ωστόσο, η μοναδική ομάδα εκ των κορυφαίων που θα προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια.

Ο Σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Dr. Helmut Marko, μίλησε στην ιστοσελίδα F1-Insider και περιέγραψε τις κινήσεις από την πλευρά της ομάδας του ενόψει του αγώνα στην πίστα της Βαρκελώνης.

«Στην Ισπανία, θα ξεκινήσουμε το αγωνιστικό τριήμερο με νέα εξαρτήματα. Με αυτά θα μπορέσουμε, επιτέλους, να φτάσουμε το βέλτιστο βάρος στο μονοθέσιο. Μέχρι τώρα, είμαστε ακόμα αρκετά ψηλότερα από το ελάχιστο βάρος των 798 κιλών».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, ισχυρίστηκε πως η Red Bull Racing έχει ξοδέψει αρκετά μεγάλο μέρος του budget cap μέχρι στιγμής για αναβαθμίσεις, σε αντίθεση με την ιταλική ομάδα. Ο Marko, από την πλευρά του, γνωρίζει πως από εδώ και πέρα η αυστριακή ομάδα θα έχει ως προτεραιότητα την κατανόηση του μονοθεσίου της. Παράλληλα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην FIA για την εφαρμογή των οικονομικών κανονισμών.

«Είμαστε στα ίδια επίπεδα με τη Ferrari. Η διαφορά στο μέλλον θα γίνει με το να πάρουμε τα μέγιστα από το μονοθέσιό μας στην πίστα. Κοιτάμε μπροστά στην έντονη μάχη μας με τη Ferrari και είμαστε απόλυτα σίγουροι πως η FIA θα κάνει τη δουλειά της».

Τώρα την εκπομπή Slipstream μπορείτε να τη βρείτε και στο Spotify. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Το GP Ισπανίας στην πίστα της Βαρκελώνης διεξάγεται το τριήμερο 20-22 Μαϊου, με τη Red Bull Racing να αναζητεί την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, ενώ η Ferrari θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες για πρώτη φορά μετά το GP Αυστραλίας. 

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles