spot_img

O Verstappen φοβάται την αξιοπιστία της Red Bull

Ο Max Verstappen δηλώνει πως η Red Bull Racing οφείλει να ξεπεράσει όλες τις αναποδιές που έχει έως τώρα στον τομέα της αξιοπιστίας, ώστε να μη προκύψουν νέες βαθμολογικές απώλειες.

Ο Max Verstappen συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν στη Formula 1 αναφορικά με τις επιδόσεις του εντός πίστας. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 έχει κερδίσει τρεις από τους πέντε πρώτους αγώνες της χρονιάς. Ωστόσο, οι δύο εγκαταλείψεις που επίσης έχει μέχρι στιγμής τον αποτρέπουν από το να βρίσκεται την κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα στους οδηγούς. 

Στο GP Μαϊάμι ο Ολλανδός είδε πρώτος την καρό σημαία, παρόλο που την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα, συμπληρώνοντας μόλις 1 γύρο εξόδου από τα pit στο FP2. Ο teammate του, Sergio Perez, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με κάποιον αισθητήρα της μονάδας ισχύος του στον κυριακάτικο αγώνα και περιορίστηκε στην 4η θέση στο Miami International Autodrome.

Ο Max Verstappen αναφέρθηκε στα εμπόδια που αντιμετώπισε στο GP Μαϊάμι:

«Είχα πάρα πολλά ζητήματα την Παρασκευή, κάτι που διακινδύνευσε την πορεία μου στο τριήμερο, ειδικότερα στις κατατακτήριες. Έπειτα, στον αγώνα φυσικά τα πάντα πήγαν καλά με την εκκίνηση, όμως θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη. Και πάλι θα μπορούσα να πω πως θα ήταν φυσιολογικό, καθώς εάν χάσεις σχεδόν ολόκληρη την Παρασκευή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Ο Ολλανδός θα ήθελε να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, γνωρίζοντας πως μπορεί να κοστίσουν σημαντικά σε άλλες περιπτώσεις. Παράλληλα, αναγνωρίζει το γεγονός πως η RB18 είναι ένα γρήγορο μονοθέσιο:

«Απλά πρέπει να έχουμε ένα πραγματικά θετικό τριήμερο χωρίς κάποιο πρόβλημα. Νομίζω πως αυτό το είχαμε στην Imola (GP Εμίλια-Ρομάνια), όμως εξακολουθεί η κατάσταση να είναι απρόβλεπτη. Εμείς πρέπει, από την πλευρά μας, να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε όλο και μεγαλύτερη αξιοπιστία και θα αντιμετωπίζουμε όλα τα δύσκολα ζητήματα. Φαίνεται πως το μονοθέσιο είναι γρήγορο, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Εάν ήμασταν αργοί και αξιόπιστοι, αυτό πιθανότατα δε θα ήταν κάτι θετικό».

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Ο Max Verstappen βρίσκεται 19 πόντους πίσω από τον Charles Leclerc στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών, όμως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του μονοθεσίου του για να ανατρέψει το προβάδισμα του Μονεγάσκου.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles