spot_img

Η στιγμή που «δίκασε» τον Binotto

Ο πρώην manager της Scuderia Ferrari, Peter Windsor, υποστηρίζει ότι η απομάκρυνση του Mattia Binotto κρίθηκε σ’ ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο…

Στο τέλος του 2022 έπειτα από μια σεζόν όπου η Scuderia Ferrari δεν κατάφερε να φτάσει τις προσδοκίες του τίτλου, ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του. Η ιταλική ομάδα έκανε πολλά λάθη τόσο εντός πίστας με λάθος στρατηγική, όσο και εκτός πίστας με αποτέλεσμα η δυναμική της σιγά σιγά να διαβρώνεται.

Ο πρώην manager της Scuderia Ferrari, Peter Windsor, υποστηρίζει ότι το μέλλον του Binotto στην ομάδα κρίθηκε μετά το Grand Prix Μ. Βρετανίας, στο οποίο η λάθος επιλογή ελαστικών κατέστρεψε τον αγώνα του Charles Leclerc.

«Στο Silverstone ο Leclerc έχασε τη νίκη από λάθος της ομάδας και δικαίως ήταν θυμωμένος μετά τον αγώνα. Η συμπεριφορά όμως του Binotto, να του κουνάει το δάχτυλο και να του υπενθυμίζει ότι εκείνος είναι το αφεντικό, δεν ήταν καθόλου σωστή. Με το που το είδα αμέσως κατάλαβα ότι οι μέρες του Binotto στη Ferrari ήταν μετρημένες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Το 2019 η Ferrari βρέθηκε στο επίκεντρο πιθανώς του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της ομάδας στην Formula 1 σχετικά με την νομιμότητα της μονάδα ισχύος. Η FIA και η Ferrari έκλεισαν μια συμφωνία που δεν έγινε επίσημα γνωστή επί του θέματος, το συμβάν όμως σύμφωνα με τον Windsor λέκιασε την εικόνα του Binotto.

«Ο Binotto είχε δυο βασικές αδυναμίες όσο ήταν επικεφαλής. Φυσικά η πρώτη είναι αναφορικά με το ππερτης τατικότου κινητήρα για το 2019 που δεν ήταν σύμφωνα με τους κανονισμούς, το οποίο ήταν δική του ευθύνη. Δεύτερον, το ότι παρέμεινε επικεφαλής ακόμα και μετά το σκάνδαλο. Αυτό και αν δεν είναι περίεργο. Ίσως από μια άποψη δεν τον απέλυσαν τότε, γιατί θα ήταν τρανταχτή απόδειξη ότι έκλεψαν».

Νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari από το 2023 είναι ο Fred Vasseur, o οποίος ήρθε από την Alfa Romeo. Το νέο μονοθέσιο των Ιταλών αναμένεται να παρουσιαστεί στις 14 Φεβρουαρίου και το μόνο σίγουρο είναι πως θα το ερωτευτούμε.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής Slipstream για το 2023.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles