spot_img

Η τελευταία ευκαιρία της Honda

H Honda αναμένεται να φέρει τον “Spec 3” κινητήρα στην Αυστρία, με την ελπίδα να μην καταρρεύσουν οι σχέσεις με την McLaren.

O συγκεκριμένος κινητήρας χρησιμοποιήθηκε στις ελεύθερες δοκιμές στο GP του Αζερμπαϊτζάν, όμως οι οδηγοί δεν έτρεξαν με αυτόν στον αγώνα. Ο λόγος ήταν πως δεν είχαν ολοκληρωθεί οι χαρτογραφίσεις από τους Ιάπωνες, ενώ οι ανησυχίες για την αξιοπιστία και οι ποινές στη θέση εκκίνησης δεν τους επέτρεψαν να τον χρησιμοποιήσουν.

Όμως, σύμφωνα με τον Fernando Alonso, ο “Spec 3” κινητήρας αποδίδει καλά στις ευθείες και έχει περισσότερη ισχύ από την προηγούμενη έκδοση σε όλους τους τομείς.

Οι Ιάπωνες έδωσαν το πράσινο φως και στην Αυστρία θα δούμε την νέα έκδοση.

Όμως, αυτοί που θέλουν όσο τίποτα να δουν τον νέο κινητήρα είναι οι άνθρωποι της McLaren. Ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες και οι συζητήσεις για αλλαγή κινητήρα, με την Mercedes να είναι το φαβορί για να γίνει προμηθευτής. Σίγουρα, στα έγκατα του Woking, υπάρχει μία ομάδα που σχεδιάζει το μονοθέσιο του 2018 στα πρότυπα του κινητήρα της Mercedes ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην εξέλιξη.  Όμως δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους προς την Honda ακόμα, πράγμα που είναι σημαντικό.

Εάν το νέο κινητήριο σύνολο αποδώσει καλά και δουν στην McLaren πως υπάρχει φως στο τούνελ, τότε ίσως ξανασκεφτούν για το αν θα αλλάξουν κινητήρες την επόμενη σεζόν. Εάν όμως, ο νέος κινητήρας είναι μια αποτυχία, τότε αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στις σχέσεις των δύο εταιριών και το διαζύγιο θα είναι πέρα για πέρα δεδομένο.

Μένει να δούμε πόσο θα βελτιωθεί το πορτοκαλί μονοθέσιο, καθώς όλοι θέλουμε να πετύχει αυτή η συνεργασία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles