spot_img

Καμία επιπλέον ποινή στον Vettel

H FiA αποφάσισε να μην τιμωρήσει επιπλέον τον Sebastian Vettel για την επαφή που είχε με τον Lewis Hamilton στο Baku.

O Sebastian Vettel κρίθηκε αθώος από την παγκόσμια ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, Jean Todt, ο οποίος έκρινε πως ο Γερμανός, 4 φορές πρωταθλητής της F1 δεν αξίζει επιπλέον ποινή για το συμβάν στο Baku με τον Lewis Hamilton.

O οδηγός της Ferrari, κατά τη διάρκεια του Safety Car, χτύπησε τον Lewis Hamilton στο πίσω μέρος, ενώ στη συνέχεια πήγε δίπλα του και τον κοπάνησε επίτηδες, νομίζοντας πως νωρίτερα του έκανε brake-test. Οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή 10s stop-go, πράγμα που τον έφερε στην θέση στον αγώνα.

Όμως, ο Jean Todt δεν το άφησε έτσι και κάλεσε τον Vettel σε ειδικό συνέδριο στο Παρίσι όπου εξετάστηκε περαιτέρω η υπόθεση. Πολλά ήταν τα σενάρια ενδεχόμενης ποινής, από ένα χρηματικό πρόστιμο, μέχρι και αποκλεισμό από έναν αγώνα. Επιπλέον, πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μην τιμωρηθεί ο Vettel για το καλό του πρωταθλήματος.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις, η FiA, δηλαδή ο Jean Todt, αποφάσισαν πως ο Γερμανός δεν πρέπει να τιμωρηθεί κι άλλο για την πράξη του αυτή και το ζήτημα πλέον θεωρείται λήξαν.

Ο Vettel απολογήθηκε προσωπικά στον Γάλλο και στο πλαίσιο του Αυστριακού GP θα ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για το συμβάν, παίρνοντας όλη την ευθύνη πάνω του. Επιπλέον, η FiA θα τον αποκλείσει από εκδηλώσεις περί ασφάλειας στους δρόμους μέχρι τέλος της σεζόν.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Γερμανό και την Ferrari, καθώς όλοι μας θέλουμε να κριθεί το πρωτάθλημα στην πίστα και όχι σε δικαστήρια ή συνέδρια της FiA.

Όμως, το σημαντικό είναι πως αυτή είναι η μεγάλη συγγνώμη του Vettel προς την FiA σε διάστημα λιγότερο από 12 μηνών, με την προηγούμενη να είναι στο GP του Μεξικού το 2016 και τα όσα είπε για τον Charlie Whiting.

H επίσημη ανακοίνωση της FiA στα αγγλικά.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles