spot_img

Η Toyota παρουσίασε το αναβαθμισμένο GR010 του 2023

Η Toyota έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου και βελτιωμένου GR010 Hybrid, με το οποίο θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά με βελτιωμένο αυτοκίνητο, την ίδια ομάδα οδηγών και μοναδικό στόχο τον τίτλο.

Η νέα σεζόν του WEC πλησιάζει, με ομάδες και οδηγούς να βρίσκονται προ των πυλών της επερχόμενης και πολυαναμενόμενης χρονιάς. Η είσοδος νέων κατασκευαστών έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο του ανταγωνισμού και φυσικά των συμμετοχών.

Η Toyota Gazoo Racing θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της το 2023 και αυτό θα το κάνει με το ανανεωμένο GR010 Hybrid Hypercar. Η ιαπωνική φίρμα μπαίνει στη 12η συνεχόμενη σεζόν της στο WEC και έχει ως στόχο την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου πρωταθλήματός της.

Photo: Toyota

Το ανανεωμένο Le Mans Hypercar έχει βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά του στις στροφές και να αυξηθεί η τελική ταχύτητα στις ευθείες. Το εμπρός μέρος έχει αναδιαμορφωθεί, με εξαιρετικά επιθετικά φτερά να βρίσκονται στο πλαϊνό μέρος των εμπρός προβολέων. Επιπλέον έχει μειωθεί σημαντικά η μάζα του αμαξώματος.

Ο 3,5 λίτρων turbo κινητήρας αποδίδει 707 ίππους και σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα, που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς, η συνολική απόδοση ξεπερνά τους 980 ίππους. Οι αλλαγές που έγιναν στο κινητήριο σύνολο είχαν αποτέλεσμα την επίτευξη του κατώτατου ορίου βάρους που ορίζουν οι τεχνικοί κανονισμοί στα 1.040 κιλά.

Για το 2023 η Toyota επέλεξε να διατηρήσει τους αριθμούς 7 και 8 για τα αγωνιστικά της. Στο πρώτο GR010 Hybrid το οδηγικό lineup θα αποτελείται από τους Καμούι Κομπαγιάσι, Μάικ Κόνγουεϊ και Χοσέ-Μαρία Λόπεζ. Στο δεύτερο LMH οδηγοί θα είναι οι Σεμπαστιάν Μπουεμί, Μπρέντον Χάρτλεϊ και Ρίο Χιρακάβα. Επιπλέον ανακοινώθηκε πως o αντιπρόεδρος της Toyota Gazoo Racing και πρώην πρωταθλητής του WEC, Καζούκι Νακατζίμα, θα έχει χρέη αναπληρωματικού και δοκιμαστή οδηγού.

Η πρεμιέρα του WEC για το 2023 είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου με τα 1000 Μίλια του Σίμπρινγκ. Στη μεγάλη κατηγορία του WEC, την Hypercar, συμμετέχουν οι Toyota, Ferrari, Peugeot, Glickenhaus, Porsche, Cadillac και Vanwall.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #107 με την ανάλυση των νέων μονοθεσίων της Mercedes και της Alpine. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles