spot_img

Τι μάθαμε από τις χειμερινές δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν

Το Automotonews.gr σημειώνει τα πιο σημαντικά στοιχεία που μάθαμε στο τριήμερο των δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν, το μοναδικό τεστ του 2023.

Μόλις τρεις ημέρες χειμερινών δοκιμών είχαμε για το 2023 στη Formula 1. Οι ομάδες προετοιμάστηκαν όσο καλύτερα ήταν δυνατόν, κάποιες καλύτερα, άλλες χειρότερα. Στις 25 ώρες και 30 λεπτά δράσης, είδαμε αρκετά καθαρά τα μονοθέσια, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Είδαμε δράματα, είδαμε γρήγορους γύρους, είδαμε αργούς γύρους, είδαμε προσομοιώσεις αγώνα.

Μην χάσετε την Τρίτη 28/2 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών. Βρείτε το link εδώ.

Κάποιοι εντυπωσίασαν, κάποιοι όχι. Ας δούμε τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε ημέρας.

Πρώτη Ημέρα

Η Red Bull συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, η RB19 φαίνεται ιδιαίτερα δυνατή σε traction, downforce, κρατήματα. Η Ferrari είχε μια απλά καλή μέρα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κρυβόταν. Ξεκάθαρο πως στη Scuderia δεν κυνήγησαν ποτέ χρονόμετρα.

Η Mercedes φάνηκε απλά ένα καλό μονοθέσιο. Η W14 είναι ένα καινούργιο μονοθέσιο και η γερμανική ομάδα ξεκινά την εκμάθησή του από το μηδέν, την ίδια ώρα που όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν θέσει ήδη γερές βάσεις από το 2022.

PHoto: Ferrari

Η αξιοπιστία είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Τα σαμαράκια της πίστας δημιούργησαν προβλήματα στα μονοθέσια όμως το porpoising δεν εξαφανίστηκε. Η ομάδα που είχε αναπηδήσεις ήταν η Alpine. Στη στροφή 12 είδαμε τις Mercedes, AlphaTauri, Ferrari και Alfa Romeo να έχουν αναπηδήσεις.

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Fernando Alonso με την AMR23. Λίγα καύσιμα ή πραγματικός ρυθμός;

Δεύτερη Ημέρα

Περίεργη μέρα για την Mercedes, κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά με την W14. Η γερμανική ομάδα πειραματίστηκε πολύ με το στήσιμο, καθώς δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη ημέρα. Το πρόβλγμα τα υδραυλικά το απόγευμα της στέρησε πολύ χρόνο στην πίστα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

Οι Ferrari και Red Bull Racing συνέχισαν απρόσκοπτα, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως η Alfa Romeo C43 παρουσίασε porpoising, ήταν ίσως το μοναδικό μονοθέσιο.

Photo: Sauber Media

Από τη δεύτερη ημέρα, μάθαμε πως τα ελαστικά έχουν τεράστια φθορά. Προφανώς και το στήσιμο μπορεί να βελτιωθεί μέχρι τον πρώτο αγώνα, όμως οι προσομοιώσεις και η διαφορά στα χρονόμετρα είναι ανησυχητικά για κάποιους.

Εξαιρετική ημέρα για τον Alonso και πάλι. Όλο και περισσότερα βλέμματα στρέφονται προς την Aston Martin.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #107 με την ανάλυση των νέων μονοθεσίων της Mercedes και της Alpine. 

Τρίτη Ημέρα

Για τις τρεις μεγάλες ομάδες και η τρίτη μέρα κύλησε όπως και οι άλλες δύο, με την Red Bull να δείχνει σημάδια υπεροχής. O ρυθμός της RB19 ήταν εξαιρετικός στον ένα γύρο και σε ρυθμό αγώνα. Για πολλούς, έχει τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμούς. Για κάποιους, ακόμη και μισό δευτερόλεπτο.

Πιο πίσω, Alpine και Aston Martin δείχνουν να έχουν κάνει καλή δουλειά, ενώ η απογοήτευση της ημέρας αλλά και του τεστ συνολικά είναι η McLaren που αντιμετωπίζει ξανά πολλά προβλήματα. Το τριήμερο δοκιμών ήταν ντροπιαστικό για την ομάδα του Ουόκινγκ.

Η γαλλική ομάδα ήταν η μόνη που δεν κυνήγησε χρόνους.

Η Mercedes έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Μάλιστα με τον Lewis Hamilton έγραψε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο των δοκιμών. Σε πολλά σημεία της πίστας η W14 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο. Η ομάδα έχει επιβεβαιώσει πως θα φέρει αναβαθμίσεις στον πρώτο αγώνα.

Ερωτηματικό η Ferrari. Στο ιταλικό στρατόπεδο δεν κυνήγησαν χρόνους όπως οι RBR και Mercedes. Ωστόσο υπάρχει ένας προβληματισμός στα πρόσωπα των Ιταλών.

Η μάχη του midfield θα είναι πολύ κλειστή. Ενδεχομένως η Williams να μην είναι η πιο αργή ομάδα. Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Βρετανοί.

Ακόμα πιο αναλυτικά, θα συζητήσουμε για τις χειμερινές δοκιμές την Τρίτη 28/2 στις 21:00 στην εκπομπή Slipstream #108 στο Youtube.

O πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι το Grand Prix Μπαχρέιν το τριήμερο 3-5 Μαρτίου. Το 2022, ο Leclerc είχε αναδειχθεί νικητής, με τη Ferrari να κάνει το 1-2.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στάθης Κοκκορόγιαννης, Θωμάς Μανώλης

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles