spot_img

Μάχη των ομάδων για τους κινητήρες της Honda

Αρκετές ομάδες της Formula 1 επιθυμούν να έχουν τους κινητήρες της Honda από το 2026 και η λίστα τους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Η Honda είναι ένας εκ των έξι κατασκευαστών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Formula 1 το 2026, στον τομέα των μονάδων ισχύος. Η ιαπωνική φίρμα θα παρέχει κινητήρες στη Red Bull Racing μέχρι το τέλος του 2025.

Το 2026 οι «ταύροι» θα χρησιμοποιούν κινητήρες Red Bull Ford Powertrains και ως αποτέλεσμα, η Honda δεν έχει ομάδα με την οποία θα συνεργαστεί. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει όμως, καθώς το ενδιαφέρον για τους κινητήρες που έχουν δώσει δύο πρωταθλήματα στον Max Verstappen, είναι μεγάλο.

Μην χάσετε την Τρίτη 28/2 την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της F1 στο Μπαχρέιν. Βρείτε το link εδώ.

Σε συνέντευξη Τύπου της Honda που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος του HRC, Koji Watanabe, αποκάλυψε πως ορισμένες ομάδες της Formula 1 έχουν ήδη προσελκύσει τους Ιάπωνες.

«Η Formula 1 οδεύει προς τον εξηλεκτρισμό. Ο στόχος της Honda είναι η ουδετερότητα άνθρακα και η κατεύθυνση που ακολουθεί η Formula 1 συμβαδίζει με τη δική μας. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας ως πάροχος μονάδων ισχύος. Όταν συμπληρώσαμε τη φόρμα συμμετοχής και τη δηλώσαμε, πολλαπλές ομάδες της Formula 1 επικοινώνησαν μαζί μας. Προς το παρόν, κοιτάμε από κοντά τις εξελίξεις. Δεν έχουμε πάρει ακόμη τις τελικές αποφάσεις για το αν θα μπούμε στη Formula 1. Από τεχνολογικής άποψης, πιστεύουμε πως η συμμετοχή στο σπορ θα μας βοηθήσει στην εξέλιξη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #107 με την ανάλυση των νέων μονοθεσίων της Mercedes και της Alpine. 

Τα σενάρια σχετικά με το ποια ομάδα θα προμηθεύει με κινητήρες η Honda το 2026, ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Το πιο «καυτό» σενάριο που κυκλοφορεί είναι η επανασύνδεση με τη McLaren από το 2026.

Παρά το γεγονός πως η Honda έχει δηλώσει συμμετοχή στη Formula 1 από το 2026, δεν είναι απόλυτα σίγουρο πως αυτό θα γίνει πράξη. Μία επιλογή, η οποία ενδεχομένως να είναι και η πιο απίθανη, είναι η δημιουργία αυτόνομης ομάδας, κάτι το οποίο θα αυξήσει τον αριθμό μονοθεσίων του grid.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό eSports πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles