spot_img

Η W13 κάνει τη Mercedes να υποφέρει συνεχώς

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αποδίδει σε δηλώσεις του το λόγο για τον οποίο υπάρχουν οι μεγάλες αποκλίσεις στην απόδοση της W13 στη φετινή σεζόν.

Το τριήμερο του GP Βελγίου είχε δύο πρόσωπα για τη Mercedes, με τη δυναμική της να μεταβάλλεται σημαντικά ανάμεσα στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα της Κυριακής. Το Σάββατο το ταχύτερό της μονοθέσιο είχε διαφορά 1,8s από τον κορυφαίο χρόνο, με τους Lewis Hamilton και George Russell να καταλήγουν στις θέσεις 7 και 8 της κατάταξης. Στον αγώνα ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τέθηκε εκτός μάχης από τον πρώτο κιόλας γύρο, μετά τη σύγκρουση που είχε με το Fernando Alonso. Ωστόσο, ο George Russell τερμάτισε εύκολα στην 4η θέση, ενώ πλησίασε αρκετά στο φινάλε τη Ferrari του Carlos Sainz για το τελευταίο «σκαλί» του podium.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του πως η δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα στην κατανόηση της W13 επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξή της.

«Ακόμα και σήμερα, κάνουμε κάτι λάθος. Η μη συσχέτιση σε διάφορους τομείς είναι η αιτία που δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε. Αυτή τη στιγμή ίσως υπάρχει ένα μεμονωμένο ζήτημα που επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα. Συνεπώς, δεν είναι αρκετά δίκαιο να αμφιβάλλουμε για όλα τα μέρη του μονοθεσίου. Είναι τα ελαστικά κάτι που κατά βάση δεν κατανοούμε και στην πραγματικότητα το μονοθέσιο είναι καλό; Ή μήπως υπάρχει πρόβλημα στην αεροδυναμική, ή τη μηχανική ισορροπία; Νομίζω πως είναι δύσκολο να το αναλύσουμε».

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Αυστριακός τόνισε την ιδιαίτερη διαφορά της Mercedes σε δυναμική ανάμεσα στις κατατακτήριες και τον αγώνα.

«Μας κέρδισαν (το Σάββατο) οι δύο Alpine, ο Albon ήταν πολύ δυνατός, ο Valtteri μπορούσε να βρεθεί κοντά μας, ίσως και ο Norris. Έπειτα, στον αγώνα, σε ορισμένες στιγμές, κινούμαστε τρία δευτερόλεπτα ταχύτερα. Υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για το τι συμβαίνει, δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε. Έχουμε τις υποδομές και την τεχνογνωσία να κατανοήσουμε ένα μονοθέσιο, δεν το καταφέρνουμε όμως με το συγκεκριμένο (W13)».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Toto Wolff συνεχίζει να τονίζει πως η Mercedes θα προσπαθήσει να βελτιωθεί και πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα στη φετινή σεζόν της Formula 1. Αστειευόμενος είπε, επίσης, πως η W13 δε θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη. Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών με 316 πόντους.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles