spot_img

O Alonso ζητά συγγνώμη από τον Χάμιλτον και τον χαρακτηρίζει «θρύλο του σπορ»

Ο Fernando Alonso απολογήθηκε δημόσια στο Lewis Hamilton για το σχόλιο που έκανε εναντίον του στη διάρκεια του GP Βελγίου, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που χρησιμοποιεί η Formula τα team radio.

Στο GP Βελγίου την περασμένη Κυριακή γράφτηκε ένα ακόμα κεφάλαιο στην κόντρα εντός πίστας ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Fernando Alonso, όταν οι δυο τους συγκρούστηκαν στη στροφή Les Combes στον πρώτο γύρο. Ο Ισπανός απέφυγε τα χειρότερα, δε συνέβη όμως το ίδιο με τον οδηγό της Mercedes. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δε συμπλήρωσε ούτε ένα γύρο στο GP Βελγίου και εγκατέλειψε για πρώτη φορά το 2022, με το Βρετανό να αναλαμβάνει την ευθύνη σε δηλώσεις του μετά το συμβάν.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του Fernando Alonso, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «ηλίθιο» το συνάδελφό του στην ενδοεπικοινωνία. Λίγες ημέρες αργότερα, ο οδηγός της Alpine σχολίασε τα όσα είπε την ώρα του αγώνα.

«Έχει γίνει ένα τεράστιο πράγμα αυτή η κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα, ο Lewis είναι Πρωταθλητής, ένας θρύλος της εποχής μας. Έπειτα, όταν λες κάτι, συγνώμη που το επαναλαμβάνω, ενάντια σε ένα Βρετανό οδηγό, τότε υπάρχει τεράστια αντίδραση από τα media μετά. Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα για τον «Checo» (Perez), τον Carlos (Sainz), για εμένα. Όταν αναφέρεις κάτι για ένα Λατίνο οδηγό, αυτό είναι πιο διασκεδαστικό, εάν το πεις όμως για το Lewis τότε είναι λίγο πιο σοβαρό».

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Fernando Alonso, πάντως, απολογήθηκε για το σχόλιο που έκανε στην ενδοεπικοινωνία.

«Όντως απολογούμαι, δε σκέφτομαι ιδιαίτερα αυτό που είπα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, για να είμαι ειλικρινής, κοιτώντας τα replays, καθώς ήταν ο πρώτος γύρος και ήμασταν όλοι μας πολύ κοντά. Η ένταση της στιγμής και η αδρεναλίνη, καθώς επιτέλους έδινα μάχη για τις πρώτες τρεις θέσεις, με έκανε να πω αυτά τα σχόλια, κάτι που δε θα έπρεπε να κάνω. Την ίδια ώρα, όμως, όπως είπα και μετά τον αγώνα, ήταν κατά τη γνώμη μου ένα αγωνιστικό συμβάν».

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε ένα σχόλιο για το πώς λειτουργούν οι οδηγοί την ώρα του αγώνα και τα όσα λένε στην ενδοεπικοινωνία.

«Όταν λες κάτι στην ενδοεπικοινωνία, εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι πως μιλάς με το μηχανικό σου. Προφανώς και θα έπρεπε να αναλογιστείς πως αυτό μεταδίδεται, όμως είναι όπως το ποδόσφαιρο, όταν γίνεται ένα σκληρό μαρκάρισμα, κάτι λες είτε στον συμπαίκτη σου είτε στον αντίπαλο. Ο χρόνος που έχουμε με τα media είναι πριν και μετά τον αγώνα, εκεί είπα τι πιστεύω. Αυτό που είπα στην ενδοεπικοινωνία ήταν κάτι άλλο, δε σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μπορεί ο Fernando Alonso να μην εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο στιγμές μετά την επαφή με το Lewis Hamilton, ωστόσο δεν κατηγορεί ιδιαίτερα τον πρώην teammate του για το συγκεκριμένο συμβάν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles