spot_img

Η Williams κέρδισε την αγωγή κατά της ROKiT

Η Williams κατάφερε να κερδίσει τη δικαστική διαμάχη ενάντια στον πρώην χορηγό της, ROKiT, που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Williams είχε κάνει αγωγή κατά του χορηγού τίτλου της, της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ROKiT, καθώς η τελευταία δεν τήρησε τη συμφωνία που είχαν κάνει. Η δικαστική διαμάχη έληξε υπέρ της βρετανικής ομάδας, η οποία και θα εισπράξει 35,7 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2019, η Williams έκανε συμφωνία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ROKiT, η οποία μπήκε και στην επίσημη επωνυμία της ομάδας (ROKiT Williams Racing). Η αρχική συμφωνία έκανε λόγο για τριετές συμβόλαιο, το οποίο και θα έληγε το 2021. Στη διάρκεια του Πρωταθλήματος του 2019, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν πριν την έναρξη της σεζόν του 2020.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1970s

Η ROKiT έλυσε τη συνεργασία της με τη Williams και οι δύο πλευρές πήγαν στα δικαστήρια για να ξεκαθαρίσουν τη μεταξύ τους υπόθεση. Το δικαστήριο έγινε στις Η.Π.Α. και ο δικαστής Klaus Reichert SC απέρριψε το αίτημα της ROKiT. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ισχυριζόταν πως είχε διακόψει την καταβολή του ποσού που όφειλε, με βάση τη συμφωνία τους, καθώς η ομάδα δεν τηρούσε της υποχρεώσεις από τη μεριά της μέχρι και την 1η Ιανουαρίου του 2020. Επίσης, υποστήριξε πως είχε υποσχεθεί σταδιακά την πλήρη καταβολή του ποσού στη Williams.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Στο τέλος του 2019, η ομάδα του Grove είχε ζητήσει από τη ROKiT το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μεταξύ τους επικοινωνία. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών είχε υποσχεθεί να καταβάλει το ποσό στη βρετανική ομάδα τον Μάρτιο του 2020. Λίγο αργότερα, όμως, η ROKiT, μέσω ενός υπαλλήλου της, έστειλε ένα έγγραφο στη Williams. Το έγγραφο αυτό είχε όλες τις ενδείξεις από τράπεζα για τα 24,4 εκατομμύρια δολάρια που έπρεπε να αποσταλούν, το οποίο ήταν και το ποσό που χρωστούσε η ROKiT στη βρετανική ομάδα. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη όταν η Williams άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον όμιλο Dorilton Capital να αγοράζει την ομάδα από το Grove.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο δικαστής που δικαίωσε τη Williams, διαπίστωσε μέσω της διαδικασίας πως η ROKiT δεν κατέβαλε ποτέ τα ποσά που υποσχέθηκε, παρόλο που ήταν ευχαριστημένη με τους διακανονισμούς που έκαναν.

Δείτε τον αγώνα του Spa για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Αντοχής GT.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles