spot_img

Red Bull: Ερωτηματικά για τον κινητήρα του 2022

Η απόδοση του κινητήρα της Red Bull για το 2022 προκαλεί ερωτηματικά, καθώς δεν έχει πλησιάσει ακόμη τα επίπεδα απόδοσης που είχε αυτός της Honda το 2021.

Η Red Bull αναμένεται να χρησιμοποιεί κινητήρες που έχουν παραχθεί από τη Honda και το 2022, παρόλο που επισήμως η ιαπωνική εταιρεία έχει αποχωρήσει από τη Formula 1. Από την ερχόμενη χρονιά, στο άθλημα θα χρησιμοποιείται διαφορετικό καύσιμο, το οποίο θα έχει περιεκτικότητα αιθανόλης στο 10%, με το υπόλοιπο 90% ν’ αποτελείται από πετρέλαιο. Η αλλαγή στα καύσιμα αναμένεται να προκαλέσει «πονοκεφάλους» στους μηχανικούς, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους ν’ ανακάμψουν από την απώλεια σε ιπποδύναμη που αναμένεται να προκύψει.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1970s

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απώλεια περίπου 20 ίππων από τις μονάδες ισχύος. Παρ’ όλα αυτά, η Ferrari και η Alpine, σύμφωνα με φήμες, έχουν βρει τρόπο ν’ αντισταθμίσουν αυτή τη διαφορά σε ισχύ. Ωστόσο, η Honda δεν έχει βρει ακόμη τη λύση που θα κάνει το ίδιο δυνατή τη μονάδα ισχύος για το 2022. Ο σύμβουλος της Red Bull, Dr. Helmut Marko, έκανε ένα σύντομο σχόλιο, το οποίο μεταφέρει το Auto Motor und Sport.

Η Honda δουλεύει σκληρά για να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση. Αυτά που ακούω είναι θετικά, όμως ακόμα η απόδοση δεν είναι η ίδια με αυτή που είχαμε το 2021. Γενικότερα, πρέπει να περιμένετε και να δείτε πώς θα αποδίδει σε συνθήκες αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του 2021 και το F1 Quiz.

Η Red Bull συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Honda μέχρι το 2025 στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ενόψει του 2022, η ιαπωνική εταιρία συνεχίζει να προμηθεύει την αυστριακή ομάδα με κινητήρες, ενόψει της ολοκλήρωσης του τμήματος Red Bull Powertrains. Το εν λόγω τμήμα θ’ ασχολείται με τους κινητήρες της Red Bull, αλλά και της AlphaTauri. Ο Marko έκανε γνωστούς τους στόχους της αυστριακής ομάδας για το 2022, την πρώτη χρονιά που θα εφαρμοστούν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί.

Ο στόχος που δηλώνουμε είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όμως, με μία τόσο μεγάλη αλλαγή κανονισμών, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Εμείς, αλλά και η Mercedes έχουμε τις προοπτικές, τους ανθρώπους και τη διάρκεια. Αυτό, λοιπόν, ίσως υποδεικνύει πως θα υπάρξει και πάλι μία μάχη στο υψηλότερο επίπεδο, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλοι οδηγοί σαν τον Hamilton και τον Verstappen.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Helmut Marko εκτιμά πως η Red Bull θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί μαζί με τη Mercedes και το 2022. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι νέοι κανονισμοί δίνουν την ευκαιρία σε άλλες ομάδες να βρεθούν στη διεκδίκηση των Πρωταθλημάτων, με την προϋπόθεση πως θα έχουν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles