spot_img

Η Williams ζήτησε αγωνιστική άδεια για τον Antonelli – Μετράει μέρες ο Sargeant

Ο Andrea Kimi Antonelli είναι πολύ πιθανό να κάνει σύντομα το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη Williams αντικαθιστώντας τον Logan Sargeant.

Η FIA έχει λάβει αίτημα να χορηγήσει στον προστατευόμενο της Mercedes, τον Andrea Kimi Antonelli, πρόωρα τη superlicense, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 πριν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια. Ο 17χρονος Ιταλός, ο οποίος αγωνίζεται επί του παρόντος στη Formula 2, έχει ήδη τους 40 βαθμούς απαιτούνται, θα κλείσει τα 18 του στις 25 Αυγούστου.

Ο Διεθνής Αγωνιστικός Κώδικας της FIA ορίζει ότι ένας οδηγός «πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών στην έναρξη του πρώτου του αγώνα στη Formula 1». Με βάση αυτούς τους κανόνες, ο Antonelli δεν θα επιτρέπεται να αγωνιστεί στη Formula 1 μέχρι το Grand Prix της Ιταλίας τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι έχει υποβληθεί αίτημα για τη χορήγηση «ειδικής απαλλαγής» από την FIA για να μπορέσει ο Antonelli να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 νωρίτερα.

  • Όλα όσα έγιναν στο GP Μαϊάμι θα τα συζητήσουμε στην εκπομπή Slipstream για την F1 την Τετάρτη 8/5 στις 20:00 ώρα Ελλάδος. Τη μετάδοση της εκπομπής μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Οι αναφορές από τα paddock συγκλίνουν ότι το αίτημα αυτό δεν προήλθε από τη Mercedes, παρά το γεγονός ότι ο Antonelli είναι οδηγός τους και πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη του δοκιμή με μονοθέσιο Formula 1 για την ομάδα. Είχαν ήδη κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Ιταλός θα μπορούσε να οδηγήσει για τη Williams -που είναι πελάτης της Mercedes- πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο Antonelli είναι πιθανό να αντικαταστήσει τον Λόγκαν Sargeant, ο οποίος εξακολουθεί και φέτος να δυσκολεύεται να φέρει αποτελέσματα.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Αυτή θεωρείται,ωστόσο, προσωρινή τοποθέτηση για τον Antonelli. Ο νεαρός Ιταλός θεωρείται σπουδαίο ταλέντο και στη Mercedes τον προετοιμάζουν για αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, που ως γνωστόν του χρόνου θα τρέχει για τη Ferrari. Ο Antonelli με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει εμπειρία από τον κόσμο της F1, προτού «προβιβαστεί» στη Mercedes του χρόνου.

Μιλώντας στο περιθώριο Grand Prix Μαϊάμι, ο παρουσιαστής της Formula 1, Will Buxton, δήλωσε.

«Ο Kimi Antonelli θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 στην Ίμολα σε λίγες εβδομάδες αντί του Sargeant. Οι πηγές φαίνεται να είναι αρκετά αξιόπιστες για αυτό. Θα χρειαστεί ειδική απαλλαγή από τη FIA για να τον αφήσουν να αγωνιστεί, καθώς είναι ανήλικος στα 17 του χρόνια. Αλλά η ομάδα, κατά την κατανόησή μου, έχει ήδη υποβάλει αίτηση για αυτήν την εξαίρεση από τη FIA».

Αυτή την εβδομάδα ο Antonelli θα βρεθεί στο Σίλβερστον για να κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο της Mercedes του 2022. Δεν θα είναι μόνος του, καθώς στο τεστ θα πάρει μέρος και ο Mick Schumacher. Έτσι, θα υπάρχει άμεση σύγκριση των δύο οδηγών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles