spot_img

Indy 500: Στην 5η θέση ο Alonso – Πρόβλημα με το overboost στις κατατακτήριες (vid)

Ο Fernando Alonso θα εκκινήσει το φετινό Indy500 από την εντυπωσιακή 5η θέση, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Ο Ισπανός, θα κάνει το ντεμπούτο του σε έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες στον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ το ερχόμενο σ/κ. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να πάρει μέρος στο GP του Μονακό που είναι την ίδια μέρα.

Για την ιστορία, ο Scott Dixon θα εκκινήσει από την pole position στον 101ο αγώνα στην ιστορία του Indy 500. O Αυστραλός οδηγός της ομάδας του Chip Ganassi είχε μέσο όρο χρόνου με 232.1 μίλια/ώρα.

Στο Indy 500, η σειρά εκκίνησης διαμορφώνεται με βάση τον ταχύτερο μέσο όρο μιλίων ανά ώρα που έχει ο κάθε οδηγός στην τελική προσπάθεια τεσσάρων γύρων που έχει.

Ο Fernando Alonso, παραλίγο να χάσει την τελευταία περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, ονόματι Fast 9, καθώς η ομάδα της Andretti αναγκάστηκε να αλλάξει τον κινητήρα της Honda στο μονοθέσιο του.

Παρά το γεγονός όμως πως ο Ισπανός βγήκε τελικά στην πίστα, αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα με το οverboost του κινητήρα, που δεν του επέτρεψε να παλέψει για την pole position.

«Το μονοθέσιο ήταν στο όριο, αλλά δεν γνωρίζω εάν μπορούσα να παλέψω για την pole. Eίχα ένα πρόβλημα με το overboost του κινητήρα στον δεύτερο γύρο στην έξοδο της τελευταίας στροφής και ήταν σαν να πατούσα το φρένο. Πέρασα τη γραμμή και η ταχύτητα ήταν στα 230.7 μίλια/ώρα ή κάτι τέτοιο, ενώ νόμιζα πως ήταν στα 225. Παραλίγο να επιστρέψω στα pit επειδή νόμιζα πως το πρόβλημα μας κατέστρεψε την προσπάθεια. Συνέχισα όμως και ήμουν έκπληκτος όταν είδα πόσο καλά τα πήγαμε. Το μονοθέσιο συμπεριφέρθηκε καλύτερα από τις προηγούμενες μέρες. Από τις δοκιμές, ένιωθα πολύ πολύ ανταγωνιστικός».

Επιπλέον ο Ισπανός αστειευόμενος, μίλησε για την αλλαγή κινητήρα που έγινε τελευταία στιγμή.

«Έχω συνηθίσει να αλλάζω κινητήρες στο μονοθέσιο πριν τις κατατακτήριες και τον αγώνα».

O Alonso θα εκκινήσει το Indy 500 από την 5η θέση, καθώς στο Fast Nine σημείωσε μέσο όρο 232.1 μίλια/ώρα

Δες στο παρακάτω βίντεο την προσπάθεια του Alonso στο Fast 9

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles