spot_img

Jackie Stewart: Γρηγορότερος ο Verstappen, δεν ξεχνώ τι οδηγός είναι ο Hamilton

Ο Sir Jackie Stewart δηλώνει πως ο Max Verstappen έχει το πάνω χέρι στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος οδηγών, όμως δεν υποτιμά την αξία του Lewis Hamilton.

Το 2021 εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες μάχες στην υβριδική εποχή στο πρωτάθλημα των οδηγών. Το GP Ιταλίας ολοκληρώθηκε με τους Verstappen και Hamilton να τίθενται εκτός αγώνα, έπειτα από τη μεταξύ τους επαφή στον 26ο γύρο. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull διατήρησε το προβάδισμα των 5 πόντων στη βαθμολογία που διαμορφώθηκε μετά το sprint qualifying στην πίστα της Monza.

Διαβάστε επίσης: Coulthard – Ο Tsunoda θα έπρεπε “να τα μαζέψει και να πάει σπίτι του”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα talksport.com, ο Σκωτσέζος παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε τοποθέτηση αναφορικά με την αγωνιστική κόντρα των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος οδηγών. Κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Verstappen είναι λίγο μπροστά στο κομμάτι των ικανοτήτων, έχει όμως αμφιβολίες σχετικά με το πόσο έτοιμος είναι ψυχολογικά για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Νομίζω πως η Mercedes έχει το καλύτερο μονοθέσιο αυτήν τη στιγμή, όμως η Red Bull έχει αποδειχτεί πως είναι πολύ ανταγωνιστική φέτος. Πιστεύω πως (το πρωτάθλημα οδηγών) θα κριθεί ανάμεσα στους δύο (Verstappen, Hamilton). Ο Verstappen θεωρώ πως είναι ο γρηγορότερος οδηγός στο grid, δεν έχει αποδείξει όμως ακόμη αν είναι έτοιμος ψυχολογικά για να γίνει πρωταθλητής. Ταυτόχρονα, ο Lewis πλησιάζει στην ολοκλήρωση της καριέρας του στη Formula 1, επομένως πιστεύω πως το μέλλον ανήκει πολύ περισσότερο στον Verstappen. Δεν πρέπει, πάντως, να υποτιμήσουμε τη Mercedes και να ξεχνάμε πως ο Hamilton είναι εκπληκτικός οδηγός.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Οι δύο οδηγοί συγκρούστηκαν για δεύτερη φορά μεταξύ τους στο GP Ιταλίας, στο chicane Variante del Rettifilo. Οι αγωνοδίκες απέδωσαν την ευθύνη στον Verstappen και του έδωσαν ποινή 3 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του GP Ρωσίας. Ο Jackie Stewart μίλησε για το συμβάν που είχαν οι δύο οδηγοί.

Έχουμε να κάνουμε με μία ακόμα περίπτωση δύο οδηγών που έδειξαν να λειτουργούν υπό την πίεση του αποτελέσματος. Ήταν σχετικά νωρίς στον αγώνα και δε θα έπρεπε να είναι τόσο “επιθετική” η κίνησή τους. Πρόκειται για μια πίστα με ορισμένα σημεία που δίνουν την ευκαιρία για προσπεράσματα. Όπως και με την επαφή τους στο Silverstone (GP Μεγάλης Βρετανίας), έτσι και σε αυτή την περίπτωση μπορούσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση. Ήταν αρκετά νωρίς για να πιέσουν σε τέτοιο βαθμό στον αγώνα.

Όταν έχουμε να κάνουμε με καταστάσεις όπου κάποιο μονοθέσιο μπορεί να βρεθεί στον αέρα ή ακόμα και ν’ αναποδογυρίσει, θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρή κατάληξη. Θα ήταν πολύ δύσκολο να πω ποιος ευθύνεται για τη σύγκρουση. Οι αγωνοδίκες πήραν μια απόφαση, είναι όμως μικρό το μέγεθος της ποινής. Οι 3 θέσεις στη σειρά της εκκίνησης καλύπτονται αρκετά εύκολα, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα “σκληρή” ποινή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Sir Jackie Stewart, μεταξύ άλλων, θεωρεί πολύ μεγάλη τη φετινή μάχη για το πρωτάθλημα οδηγών. Πιστεύει πως ο Verstappen έχει τις ικανότητες, περιμένει όμως να διαπιστώσει αν διαθέτει και την κατάλληλη ωριμότητα για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles