spot_img

Jos Verstappen: «Ο Max χρειάζεται έναν καλύτερο teammate»

Σύμφωνα με τον πατέρα του Max Verstappen, Jos, ο νεαρός Ολλανδός χρειάζεται έναν teammate αρκετά γρήγορο ώστε να τον βοηθήσει στους αγώνες.

Όντας ο ίδιος οδηγός της F1 στο διάστημα μεταξύ 1994-2003, ο Jos εξακολουθεί να έχει κεντρικό ρόλο στις παρασκηνιακές εξελίξεις της καριέρας του γιου του. Πέραν αυτού, τον έχει παρακολουθήσει στις δύο τελευταίες του σεζόν, όπου οι teammate του δεν φάνηκαν αντάξιοι των περιστάσεων.

Έχοντας τον Pierre Gasly στην ίδια ομάδα για τους πρώτους 12 αγώνες του 2019, ο Max Verstappen κυριάρχησε βαθμολογικά επί του Γάλλου με συνολική διαφορά 181-63. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει έως τώρα και η συνεργασία του με τον Alexander Albon, με το σκορ αυτή τη φορά να δείχνει 259-140 κατά του Ταϊλανδού, μετά από 22 αγώνες. Και στις δύο περιπτώσεις, η διαφορά ρυθμού σε σύγκριση με τον Verstappen ήταν και είναι σημαντικά υποδεέστερη.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 4 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ως εκ τούτου, ο Ολλανδός έχει βρεθεί σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις να παλεύει μόνος του με τις δύο Mercedes. Στο σύνολο των όλων σχολίων προστέθηκε και ο Jos Verstappen, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για έναν νέο teammate για τον γιο του ενόψει 2021, χωρίς ωστόσο να δηλώσει μια ξεκάθαρη προτίμηση.

Δεν νομίζω ότι κυλούν καλά τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Ο Max χρειάζεται έναν δυνατό teammate. Ο τελευταίος αγώνας στην Imola θα μπορούσε να κυλήσει διαφορετικά. Αν ο teammate του βρισκόταν πίσω από τον Hamilton, θα μπορούσε να μπει στα pits νωρίτερα ώστε να μπει και ο Hamilton αμέσως μετά. Έτσι, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί με άλλη τροπή.
Με έναν καλό teammate κερδίζεις και καλύτερα δεδομένα από τις δοκιμές. Αν έχεις δυο οδηγούς που δουλεύουν με δικός τους τρόπο, συγκεντρώνεις έτσι περισσότερες πληροφορίες.
[Για τη θέση δίπλα στον Max] μπορούν να υπάρξουν τρεις οδηγοί: ο Albon, ο Perez και ο Hulkenberg. Έχω την ίδια προτίμηση με τον Max.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles