spot_img

Σαν σήμερα, 4 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο θρύλος των σπορ αυτοκινήτων, Bob Wollek. Ο Γάλλος έγραψε ιστορία κυρίως στους αγώνες αντοχής, σε μια καριέρα που κράτησε για πάνω από τρεις δεκαετίες. Ο Wollek κέρδισε πάρα πολλούς αγώνες στις κατηγορίες των Group C και GT πολλών θεσμών, μεταξύ αυτών και οι 24 ώρες της Daytona και οι 12 ώρες του Sebring. Δυστυχώς έχασε τη ζωή του στις 16 Μαρτίου του 2001 σε ένα δυστύχημα με ποδήλατο, στο δρόμο του για την πίστα του Sebring.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1973 έλαβε χώρα το πρώτο Rally των Η.Π.Α., στα πλαίσια του νεοσύστατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC). Νικητής ήταν ο Walter Boyce με ένα Toyota Corolla, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος -και μοναδικός μέχρι σήμερα- Καναδός που κέρδισε σε rally.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1984, ο Stig Blomqvist κέρδισε το Rally Ακτής Ελεφαντοστού, οδηγώντας για πρώτη φορά το ανανεωμένο Audi Quattro με το κοντό μεταξόνιο. Με τη νίκη αυτή κατέκτησε και τον μοναδικό του τίτλο στο WRC. Ο Σουηδός επικράτησε για 22 λεπτά του Φινλανδού πρωταθλητή Hannu Mikkola, ο οποίος οδήγησε το παλαιότερο μοντέλο του Quattro.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 3 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1990, πραγματοποιήθηκε το Grand Prix υπ’αριθμόν 500 στην ιστορία της F1, στην πίστα της Αδελαϊδας. Νικητής ήταν ο Nelson Piquet με την Benetton, ο οποίος άφησε πίσω του τη Ferrari του Nigel Mansell για 3.1 δευτερόλεπτα. Η τρίτη θέση κατέληξε στην έτερη Ferrari του Alain Prost.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2007, ο Dani Pedrosa ήταν ο νικητής του Grand Prix της Βαλένθια για το MotoGP, στην πίστα Ricardo Tormo. Ο Ισπανός της Honda επικράτησε του Αυστραλού Casey Stoner, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αμερικανός John Hopkins με τη Suzuki.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2012 πραγματοποιήθηκε το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το οποίο έχει μείνει εύλογα στην ιστορία της F1. Αρχικά, νικητής ήταν ο Kimi Raikkonen, ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στην F1 και πρώτη για την ομάδα της Lotus F1. Επίσης, ο αγώνας έχει μείνει γνωστός για τις επικές ατάκες του “Iceman” στην ενδοεπικοινωνία του με την ομάδα. Τέλος, την παράσταση έκλεψε επίσης ο Sebastian Vettel που τερμάτισε στην τρίτη θέση, έχοντας εκκινήσει από το pit lane λόγω αποκλεισμού του από τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών.

Σαν σήμερα το 2018, ο Marc Marquez πήρε την ένατη νίκη του στη σεζόν επικρατώντας στο Grand Prix Μαλαισίας για το MotoGP. Ο Ισπανός άφησε πίσω του τον αναβάτη της Suzuki και συμπατριώτη του, Alex Rins, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος Johann Zarco με μια δορυφορική Yamaha.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles