spot_img

Κάρτα του Hamilton πουλήθηκε για γιγαντιαίο ποσό

Ένας νεαρός από τον Καναδά είδε την τύχη να του χαμογελά καθώς πούλησε συλλεκτική κάρτα του Lewis Hamilton για ένα εξωπραγματικό ποσό που του άλλαξε τη ζωή.

Ο Jean-Nichola Gagnon και ο πατέρας του, Nicholas, από το Κεμπέκ του Καναδά, πρόσφατα βρέθηκαν στο σόου του Netflix με τίτλο «King of Collectibles: The Goblin Touch». Ο λόγος που πήραν μέρος ήταν λόγω μιας κάρτας Formula 1 με τον Lewis Hamilton που είχαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τον Jean-Nicola, πρόκειται για τη μοναδική κάρτα του είδους της. Περιλαμβάνει πορτρέτο του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, το ύψος του, το βάρος του και πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα κάθε σεζόν του στο σπορ. Ο νεαρός άνδρας βρήκε την κάρτα από ένα φακελάκι αξίας 50 ευρώ, το οποίο είχε πάνω την υπογραφή του Hamilton. Αυτό ανέβασε αμέσως την τιμή της κάρτας.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο Nicholas και ο Jean-Nicola ενημερώθηκαν πως είχαν προσφορά από ιδιώτη που άγγιζε τα 700.000 ευρώ. Ωστόσο, ο συλλέκτης, Armando Gutierrez, ήθελε όσο τίποτα να κάνει την κάρτα δική του κι εν τέλει τα κατάφερε. Το ποσό που ξόδεψε ήταν 900.000 δολάρια ή 822.690 ευρώ. Έτσι, έγινε η πιο ακριβή κάρτα οδηγού της Formula 1 στην ιστορία.

Ο μπαμπάς Gagnon, μίλησε για το γεγονός που τους άλλαξε τη ζωή.

«Όταν άκουσα το ποσό, παραλίγο να λιποθυμήσω. Ποτέ δεν πίστεψα πως μία κάρτα από χαρτί μπορεί να κοστίσει τόσο».

Η κάρτα με τον Lewis Hamilton δεν είναι η μοναδική οδηγού της Formula 1 που κυκλοφορεί. Το σπορ το 2020 σύναψε συμφωνία με την Topps, που ειδικεύεται στη δημιουργία παιχνιδιών με κάρτες, αλλά και συλλεκτικών καρτών.

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream 113, με την ανάλυση του Grand Prix Μαϊάμι. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles