spot_img

Ανήσυχη η Mercedes για τις αναβαθμίσεις της Ίμολα

H Mercedes-AMG θέλει να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα στο 2023, όμως παρά τη μεγάλη αναβάθμιση της Ίμολα, δεν γνωρίζει σε τι μονοπάτια βαδίζει. 

Πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν της Formula 1, η Mercedes-AMG Petronas βρέθηκε αντιμέτωπη με μία δύσκολη απόφαση σχετικά με το σχεδιασμό του μονοθεσίου της. Τα δεδομένα σχετικά με την πραγματική ταχύτητα της W14 E-Performance δεν ήταν ενθαρρυντικά και στην πίστα αποδείχθηκε η πικρή για τους Γερμανούς αλήθεια. Το μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Το εργοστάσιο του Μπράκλεϊ αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία σχεδιασμού και τα πρώτα δείγματα αναμένονται στο επερχόμενο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια. Στον αγώνα της Ίμολα, η W14 θα έχει μεγάλες αλλαγές, λόγω του πρώτου πακέτου αναβαθμίσεων μεγάλης εμβέλειας, που είναι έτοιμο για το έκτο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν.

Παρά την αναβάθμιση, ο George Russell κρατά μικρό καλάθι και δεν περιμένει τεράστιες αλλαγές στην απόδοση της Mercedes.

«O αγώνας στην Ίμολα θα είναι ένα νέο ξεκίνημα. Θα έχουμε πολλά νέα κομμάτια στο μονοθέσιό μας. Ελπίζω πως οι αναβαθμίσεις θα αποδειχθούν θετικές. Δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο μεσοπρόθεσμα. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, πρέπει να μιλήσουμε στην πίστα. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα αποδώσουν οι αναβαθμίσεις όταν θα βρεθούμε στην πίστα. Ας ελπίσουμε πως θα είναι φοβερές, αλλά θα μάθουμε την Παρασκευή το πρωί».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream 113, με την ανάλυση του Grand Prix Μαϊάμι. 

Ο επικεφαλής μηχανολογίας στην πίστα, Andrew Shovlin, εξήγησε τη φιλοσοφία πίσω από τις αναβαθμίσεις που θα παρουσιάσει η ομάδα του στην Ίμολα.

«Ελπίζουμε το πακέτο μας να είναι ταχύτερο τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές, όσο και στον αγώνα. Δεν κοιτάμε μόνο να βρούμε απόδοση στην πίστα, αλλά και να αλλάξουμε μονοπάτι στην εξέλιξη του μονοθεσίου μας. Ελπίζουμε με την αλλαγή φιλοσοφίας μας πως θα είμαστε σε θέση μακροπρόθεσμα να παλέψουμε για νίκες και πρωταθλήματα. Το πακέτο της Ίμολα είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Ελπίζουμε να φέρουμε κι άλλες αναβαθμίσεις, αργότερα μέσα στη χρονιά».

Το καλύτερο αποτέλεσμα της Mercedes στο φετινό πρωτάθλημα είναι η 2η θέση του Lewis Hamilton στο Grand Prix Αυστραλίας. Στη βαθμολογία βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 96 βαθμούς, 6 πίσω από την Aston Martin.

Δείτε το Grand Prix ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles