spot_img

Κίνδυνος αποκλεισμού από Grand Prix για Perez

O Sergio Perez είναι αντιμέτωπος με μία πολύ ντροπιαστική τιμωρία, καθώς κινδυνεύει η συμμετοχή του σε Grand Prix της Formula 1.

Στον αγώνα της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία ο Sergio Perez δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων στο συνολικό του χρόνο. Ο λόγος ήταν η μη ασφαλής επιστροφή του στη «fast lane» των pits μετά την αλλαγή ελαστικών στον 7ο γύρο. Όπως προκύπτει, ο Perez αγνόησε το κόκκινο σηματοδότη που ήταν στο pit-box του και λίγο έλλειψε να έχει επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. Πέρα από τα 5 δευτερόλεπτα, δέχθηκε και 1 βαθμό ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Έτσι έφτασε τους 8 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια, με το όριο να είναι οι 12 βαθμοί. Όποιος οδηγός φτάσει τον αριθμό αυτό, τότε αυτόματα αποκλείεται από τον επόμενο αγώνα της Formula 1.

Όταν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη μέρα που ένας οδηγός δεχθεί βαθμό ή βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια, τότε οι συγκεκριμένοι παραγράφονται. Το πρόβλημα του Πέρεζ είναι πως θα πρέπει να περιμένει μέχρι το φετινό Grand Prix Σιγκαπούρης, το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου, καθώς θα του αφαιρεθεί ο πρώτος από τους οκτώ βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μαζέψει 4 βαθμούς ποινής στους επόμενους 15 αγώνες, πράγμα δύσκολο αν αναλογιστούμε πως μάζεψε τους 8 που έχει ήδη στα τελευταία 10 Grand Prix.

Σε περίπτωση που ο Πέρεζ δεχθεί αποκλεισμό συμμετοχής σε αγώνα, η Red Bull Racing έχει επιλογές για να τον αντικαταστήσει. Δύο υποψήφιοι οδηγοί είναι φυσικά οι Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda  της RB. Επιπλέον, ο Liam Lawson που εντυπωσίασε αντικαθιστώντας τον Αυστραλό πέρυσι, θα είναι σίγουρα από τα φαβορί για τη θέση του Πέρεζ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles