spot_img

Η Ferrari «κυνηγά» τον Newey και άλλα κορυφαία στελέχη της Red Bull

Η Scuderia Ferrari θέλει να φτιάξει μια νέα «Superteam» εντός κι εκτός πίστας στη Formula 1 και θέλει να πάρει στο Μαρανέλο υψηλόβαθμα στελέχη της Red Bull Racing.

Η Scuderia Ferrari θέλει να γίνει η επόμενη ομάδα που θα κυριαρχήσει στη Formula 1 και κάνει τα πάντα για να το πράξει. Η αρχή έγινε με την απόκτηση του Lewis Hamilton, ο οποίος σε μία κίνηση που προκάλεσε σοκ, θα γίνει κάτοικος Μαρανέλο από το 2025.

Όμως οι φιλοδοξίες των Ιταλών δεν σταματούν εκεί και θέλουν να εκμεταλλευτούν το τωρινό κλίμα που επικρατεί στη Formula 1. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι ο «γκουρού» της αεροδυναμικής, Adrian Newey. ο οποίος εργάζεται από το 2006 στη Red Bull Racing και έχει κερδίσει 7 πρωταθλήματα οδηγών και 6 κατασκευαστών. Ο Βρετανός για πάνω από δύο δεκαετίες είναι διακαής πόθος της Ferrari, όμως δεν κατάφερε ποτέ να αποσπάσει τις υπηρεσίες του.

Ο τωρινός εμφύλιος στη Red Bull Racing είναι ενδεχομένως η καλύτερη ευκαιρία ώστε ο Βρετανός να πάει στη Ferrari. Με το «χαρτί» του Lewis Hamilton και την αρμονία που επικρατεί πλέον στις τάξεις της Scuderia, ενδεχομένως να είναι πόλος έλξης για τον Newey. Σύμφωνα με το funoanalisitecnica, ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, μαζί με τον επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας, Fred Vasseur, «κινούν τα νήματα» και θέλουν να δημιουργήσουν μια υπερομάδα. Για το λόγο αυτό είναι έτοιμοι να προσφέρουν απόλυτη ελευθερία στον Newey, ώστε να ασχολείται αποκλειστικά με όσα τον ενδιαφέρουν, ενώ παράλληλα θα κάνει τα… μαγικά του στα μονοθέσια της Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο Νιούι για τον οποίο «καίγεται» η Ferrari. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κρίση που περνάει η Red Bull Racing, η ιταλική ομάδα έχει βάλει στο στόχαστρο ορισμένα κορυφαία στελέχη της αυστριακής ομάδας. Σύμφωνα με την gazzetta dello sport, οι τεχνικοί που θέλει η Ferrari από τη Red Bull είναι οι εξής: Enrico Balbo, επικεφαλής αεροδυναμικής, David Morgan, επικεφαλής απόδοσης αεροδυναμικής πίστας, Ben Waterhouse, επικεφαλής απόδοσης μηχανολογίας πίστας και Alessandro Germani, ειδικός στο CFD.

Ο Έλκαν εθεάθη στο paddock του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας να συνομιλεί με τον CEO της Red Bull, Oliver Mintzlaff. Όπως είναι λογικό κι αναμενόμενο, οι φήμες για το τι μπορεί να είπαν οι δύο άνδρες έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles