spot_img

Leclerc: «Αν κάνουμε τέλειο αγώνα θα κερδίσουμε»

Υπό τις περίπλοκες συνθήκες των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης ο Charles Leclerc κατάφερε να πετύχει την 9η pole position στο φετινό Πρωτάθλημα και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με τον αποτέλεσμα.

Στο circuit του Marina Bay οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν μεγάλο πονοκέφαλο στις ομάδες του grid. Κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών του Σαββάτου είχαμε έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία. Λίγο πριν το ξεκίνημα των κατατακτηρίων δοκιμών το οδόστρωμα ήταν ακόμα αρκετά βρεγμένο.

Στην μάχη της επιλογής ελαστικών όπως αποδείχθηκε νικητής ήταν ο Charles Leclerc ο οποίος στο Q3 και με την πιο μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το ταχύτερο χρόνο. Φυσικά έμεινε πολύ ικανοποιημένος με την ένατη pole position του στη σεζόν.

«Αρχικά το κοινό εδώ στην Σιγκαπούρη είναι εκπληκτικό και είναι πολύ ωραίο που τόσος κόσμος βρίσκεται εδώ να παρακολουθήσει τον αγώνα. Οι κατατακτήριες ήταν πολύ περίπλοκες σήμερα. Στο Q1 φορούσαμε τα ενδιάμεσα ελαστικά και στο Q3 δεν ξέραμε τι να κάνουμε και διαλέξαμε το μαλακό σετ ελαστικών την τελευταία στιγμή. Το ρίσκο ευτυχώς απέδωσε και στην τελευταία μου προσπάθεια δεν περίμενα να πάρουμε την pole οπότε είμαι πολύ χαρούμενος.»

Η Scuderia Ferrari δεν ξεκίνησε το αγωνιστικό τριήμερο με τον καλύτερο τρόπο παρά το γεγονός ότι έκλεισαν στην κορυφή των χρόνων τόσο σε FP2 και FP3. Ο Μονεγάσκος όμως τόνισε πως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα στον αγώνα είναι όμως πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή τους.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το σημερινό αποτέλεσμα ειδικά αν αναλογιστούμε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για εμάς την Παρασκευή. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο εντός πίστας λόγω προβλημάτων, αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε δυναμικά. Δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για τον αγώνα, αλλά αν τα εφαρμόσουμε όλα τέλεια πιστεύω μπορούμε να κερδίσουμε».

Ακούστε την εκπομπή με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Ο Leclerc έκλεισε τις δηλώσεις του μιλώντας για τον γύρο που το χάρισε την 18η pole position στην καριέρα του στην Formula 1.

«Είναι πολύ ιδιαίτερη pole. Πάντα οι κατατακτήριες δοκιμές σε circuit πόλης είναι πάντα στα όρια και ειδικά σήμερα που πολλά σημεία της πίστας ήταν βρεγμένα. Σε πολλά σημεία είχε πολύ νερό και μπορούσες εύκολα να χάσεις το πίσω μέρος του μονοθεσίου όμως τα καταφέραμε μια χαρά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Leclerc έχει την πιθανότητα να μειώσει τη διαφορά του στη βαθμολογία οδηγών από τον Max Verstappen και να μείνει έστω και μαθηματικά ζωντανός στο παιχνίδι του τίτλου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles