spot_img

Leclerc: «Απρόσμενη η pole, ένιωσα πολύ καλά με την απόδοσή μου»

Ο Charles Leclerc κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του του Grand Prix Azerbaijan και η κατάκτηση την έκτης pole position στο 2022 τον άφησε έκπληκτο.

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari έδωσε την δυναμική απάντηση του στην αυλαία των κατατακτήριων δοκιμών της πίστα του Μπακού. Κατά τις πρώτες δυο περιόδους οι δυο «Ταύροι» της Red Bull Racing ήταν ταχύτερο καθώς και ο ομόσταυλος του Leclerc, Carlos Sainz. Στο τέλος όμως της διαδικασίας ο Leclerc έκανε έναν αλάνθαστο γύρο και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και κατέκτησε τη 15η pole position της καριέρας του.

Στις δηλώσεις του μετά τις δοκιμές δήλωσε πολύ ικανοποιημένος τόσο για την pole position όσο και για την βελτιωμένη εμφάνιση της ομάδας.   

«Ένιωσα πολύ καλά με την απόδοσή μου στον γύρο που την pole. Φυσικά κάθε pole position είναι σημαντική, σήμερα όμως συγκεκριμένα ήταν κάπως απρόσμενη. Τα δυο Red Bull ήταν πάρα πολύ γρήγορα ειδικά στο Q1 και Q2. Ήταν λίγο δύσκολο να προσπαθήσω να τα ακολουθήσω, αλλά στον τελευταίο γύρο όλα έδεσαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Η F1-75 έμοιαζε να είναι ένα από τα πιο σταθερά μονοθέσια εντός πίστας με μόνη βασική ανησυχία να αποτελεί η φθορά των ελαστικών σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες στο οδόστρωμα. Παρ΄ όλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα με την πιο μαλακή γόμα να αποδίδει κατάλληλα. Ο Μονεγάσκος τόνισε πως τα δυο μονοθέσια της Red Bull Racing είναι πολύ ανταγωνιστικά και θα πρέπει να είναι προσεκτικός κατά την εκκίνηση.    

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τον αυριανό αγώνα. Η διαχείριση των ελαστικών πιστεύω θα έχει πολύ μεγάλη σημασία στην πίστα αυτή. Στην Βαρκελώνη και το Μονακό καταφέραμε να έχουμε την σωστή στρατηγική, αν και στο Μονακό δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την συμπεριφορά των ελαστικών. Έχουμε όμως βελτιώσει πολύ τον ρυθμό αγώνα μας με τις νέες αναβαθμίσεις και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί με τον ίδιο τρόπο».

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 14:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles