spot_img

Perez: «Δεν ήταν ιδανικές κατατακτήριες»

Ο Sergio Perez δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την επίδοσή του στις κατατακτήριες του GP Αζερμπαϊτζάν, καθώς ο Charles Leclerc και η Ferrari βρέθηκαν στην κορυφή για μία ακόμα φορά.

Οι κατατακτήριες του GP Αζερμπαϊτζάν υπόσχονταν μάχη για την pole position ανάμεσα στη Red Bull Racing και τη Ferrari. Ο Sergio Perez ήταν στην πρωτοπορία στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου, όμως ο Charles Leclerc ήταν, εν τέλει, αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες στην πίστα του Μπακού. Ο «Checo» ήταν στη δεύτερη θέση, καταφέρνοντας να βρεθεί για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα πάνω από τον teammate του, Max Verstappen, σε αντίστοιχη διαδικασία.

O Sergio Perez περιέγραψε, αμέσως μετά το τέλος των κατατακτηρίων, τη δική του προσπάθεια:

«Μόλις φτάνουμε στο Q3 είναι που πρέπει να πιέσουμε λίγο περισσότερο, εγώ το έκανα λίγο παραπάνω. Άγγιξα τον τοίχο ορισμένες φορές, ευτυχώς κατάφερα να επιβιώσω (χωρίς ζημιά), κάτι που είναι πολύ σημαντικό εδώ. Δεν ήταν, όμως, ιδανικές κατατακτήριες, στο τέλος είχαμε ένα πρόβλημα με τον κινητήρα, δεν μπορούσαμε να τον θέσουμε σε λειτουργία. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά ήμουν μόνος (χωρίς slipstream), κάτι που είναι πολύ δυνατό εδώ πέρα. Δε γνωρίζω αν ήταν αρκετό για την pole, σίγουρα όμως χάσαμε λίγα δέκατα. Νομίζω, πάντως, πως ο Charles (Leclerc) έκανε ένα πολύ καλό γύρο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο Μεξικανός γνωρίζει πως το GP Αζερμπαϊτζάν είναι απαιτητικός αγώνας:

«Νομίζω πως ο αγώνας αύριο είναι μεγάλος. Εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε πως θα είμαστε εκεί (κοντά στη Ferrari). Σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα μπορείς να κάνεις κάποιο λάθος».

Ο Sergio Perez θα επιχειρήσει να διατηρήσει το μομέντουμ που έχει από τη νίκη του στο GP Μονακό και το νέο του συμβόλαιο, επιχειρώντας να κερδίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το GP Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε το GP Αμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles