spot_img

Leclerc: «Χαίρομαι με την βελτίωση που έχουμε δείξει»

Μπορεί η Ferrari να μην διατήρησε την εικόνα των κατατακτηρίων στον αγώνα του GP Άιφελ, αλλά πήρε πολύτιμους βαθμούς δια χειρός Charles Leclerc.

Η SF1000 δεν ήταν το ίδιο γρήγορη στον αγώνα όπως ήταν το Σάββατο. Αυτό φάνηκε κυρίως στον ρυθμό του Μονεγάσκου, ο οποίος δυσκολεύτηκε νωρίς με τα soft ελαστικά, αλλάζοντάς τα μόλις στον δέκατο γύρο. Το υπόλοιπο του αγώνα τον είδε να ανακάμπτει με μια στρατηγική δύο pit stop, με την τελική κατάταξη να τον βρίσκει στην έβδομη θέση.

Η έβδομη θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα. Δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή με τα soft ελαστικά, κάτι που επηρέασε τον αγώνα μου. Αλλάξαμε έτσι σε στρατηγική δύο pit stop, κάτι που πιστεύω πως σωστά επιλέξαμε. Το stint μου με τα medium ελαστικά πήγε πολύ καλά. Μπόρεσα και έκανα κάποιες προσπεράσεις, το οποίο σίγουρα είναι διασκεδαστικό. Ήταν αρκετά δύσκολες οι συνθήκες μετά το safety car, διότι τα ελαστικά μου ήταν φθαρμένα και οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές. Νομίζω όμως ότι διαχειριστήκαμε καλά την κατάσταση.

Είμαι χαρούμενος με την συνολική βελτίωση που έχουμε δείξει τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε, αλλά κάθε μικρό μας βήμα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι που χρειαζόμαστε αρκετά.

Διαβάστε επίσης: Vettel – «Πάντα πίστευα ότι το ρεκόρ του Schumacher δεν θα καταρριφθεί»

Έχοντας ελεύθερη επιλογή ελαστικών για την εκκίνηση, ο Sebastian Vettel διάλεξε να ξεκινήσει με τα medium ελαστικά. Ο αγώνας, ωστόσο, δεν εξελίχθηκε καλά για εκείνον από νωρίς. Στην προσπάθειά του να περάσει τον Antonio Giovinazzi, έχασε τον έλεγχο στα φρένα για την πρώτη στροφή. Τα ελαστικά του, όπως ήταν αναμενόμενο, σημαδεύτηκαν έντονα και έπρεπε να τα αλλάξει. Η Ferrari τού έβαλε την hard γόμα που τελικά δεν άντεξε μέχρι τέλους, ωθώντας τον Vettel σε άλλο ένα pit stop στους τελευταίους γύρους για ένα σετ soft ελαστικών. Πήρε την ευκαιρία του να παλέψει για τους βαθμούς χωρίς τελικά να τα καταφέρει, τερματίζοντας στην ενδέκατη θέση.

Πέραν από τον Leclerc, αισιοδοξία για την συνέχεια εξέφρασε και ο Mattia Binotto, με τα βλέμματα της ομάδας να στρέφονται στο Algarve και το Πορτογαλικό Grand Prix. Η Ferrari αναμένεται να φέρει μικρές αναβαθμίσεις ενόψει του παρθενικού αγώνα στην πανέμορφη πίστα του Portimao.

Ακούστε την εκπομπή για την F1 “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Άιφελ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles