spot_img

Leclerc: «Έχασα τη νίκη γιατί δεν έπαιξα άμυνα»

Παραδοχή ήττας από τον  Charles Leclerc της Scuderia Ferrari έπειτα από τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Μονεγάσκο να παίρνει την ευθύνη.

Για μία ακόμα χρονιά η pole position στο Μπακού δεν μεταφράστηκε σε νίκη. Ο Charles Leclerc εκκίνησε και φέτος από την πρώτη θέση του grid στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, όμως περιορίστηκε στη 2η θέση, πίσω από τη McLaren του Oscar Piastri.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 17/9 στις 21:00 την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ.

Σε ερώτηση για το πότε συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να φθάσει στη νίκη, ο Μονεγάσκος δήλωσε:

«Μόλις βάλαμε τα ελαστικά σκληρής γόμας. Με τα μέσης γόμας ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση. Δυστυχώς δεν έκανα προσομοίωση αγώνα με αρκετά καύσιμα τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, οπότε επιλέξαμε ένα στήσιμο του μονοθεσίου που στον αγώνα ήταν δύσκολο να διαχειριστώ. Με τη σκληρή γόμα αντιμετώπιζα πρόβλημα με τα πίσω ελαστικά. Προς το τέλος του αγώνα νόμιζα ότι σε αυτή ή στην επόμενη στροφή θα πέσω στον τοίχο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Ο 26χρονος οδηγός της Scuderia Ferrari απέδωσε τα εύσημα στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

«Η McLaren και ο Piastri έκαναν εντυπωσιακή δουλειά, ήταν καλύτεροι από εμάς. Κρίμα για το ατύχημα του Κάρλος στον προτελευταίο γύρο, ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Όμως δεν ήταν μία καλή μέρα για την ομάδα μας».

Για το πόσο απήλαυσε την μάχη του με τον Piastri, ο Leclerc σχολίασε:

«Ήταν απολαυστική, γιατί έχεις πολλές ευκαιρίες για προσπέραση σε κάθε γύρο. Θεωρώ ότι η McLaren είχε λιγότερη κάθετη δύναμη και στις ευθείες ήταν πολύ γρήγορη. Στις στροφές ήμασταν εμείς λίγο πιο γρήγοροι. Όταν ο Πιάστρι με πέρασε σκέφτηκα ότι έπρεπε να παραμείνω ήρεμος και να προστατεύσω τα ελαστικά μου για να τον περάσω αργότερα. Όμως αποδείχθηκε πιο δύσκολο, στις ευθείες δεν μπορούσα να τον πλησιάσω όσο θα ήθελα. Για να είμαι ειλικρινής, χάσαμε τον αγώνα όταν δεν αμύνθηκα όπως θα έπρεπε στο τέλος της ευθείας. Κάποιες φορές κάνεις λάθη και μαθαίνεις από αυτά».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Μπορεί ο Charles Leclerc να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 από φέτος; Η απάντηση παρακάτω.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τα μεγάλα λάθη της McLaren στην προσπάθειά της να πάρει φέτος πρωτάθλημα στους οδηγούς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles