spot_img

Leclerc: «Η μεγάλη πρόοδος της Ferrari μάς δίνει ώθηση»

Η Ferrari μπορεί να περηφανεύεται για τα άλματα βελτίωσής της αλλά ο δρόμος προς την κορυφή είναι ακόμη μακρύς, όπως δήλωσε ο Charles Leclerc.

Η ιταλική ομάδα τερμάτισε 6η στο περσινό Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και προκρίθηκε σε Q3 ελάχιστες φορές, εξαιτίας του αδύναμου κινητήρα και της κακής αεροδυναμικής του μονοθεσίου της. Στο GP Μπαχρέιν του 2020, τα μονοθέσιά της απέτυχαν να προκριθούν στον τελικό και κατέκτησε μόλις έναν βαθμό, με την 10η θέση του Leclerc.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 6 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μετά τον εναρκτήριο αγώνα στο Σακχίρ, ο Μονεγάσκος δήλωσε:

Αν δούμε πού βρισκόμασταν πέρυσι στην ίδια πίστα, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Σίγουρα θέλουμε να διεκδικήσουμε νίκες όσο το δυνατόν συντομότερα. Ρεαλιστικά όμως και με ειλικρίνεια σας λέω πως έχουμε κάνει φοβερή δουλειά πλησιάζοντας λίγο την McLaren. Τουλάχιστον μπορούμε να την ανταγωνιστούμε, οπότε αναμένουμε την Imola. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά πρέπει και να αναγνωρίζουμε κάθε φορά τη βελτίωση που δείχνουμε. Η φετινή σεζόν αποτελεί μια τέτοια περίπτωση και αξίζει τα εύσημα η ομάδα για αυτό.

Δείτε το GP Μονακό της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Mattia Binotto, ο οποίος αναγνώρισε επίσης την ενθαρρυντική δυναμική της SF21 στο Μπαχρέιν.

Οι προσδοκίες μας και τα δεδομένα μας από τις προσομοιώσεις παρουσίασαν μια σύγκλιση μεταξύ τους και αυτό είναι σημαντικό. Είχαμε κάποιες ιδέες από τις Χειμερινές Δοκιμές και ξέραμε χωρίς αμφιβολία πως το μονοθέσιό μας ήταν καλύτερο από το περσινό, συγκριτικά και με τους ανταγωνιστές. Χαιρόμαστε για το έδαφος που έχουμε καλύψει, αλλά θέλουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Ξέρουμε πως θα πάρει κι άλλο χρόνο αυτό, αλλά βήμα-βήμα θα έρθουν τα αποτελέσματα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η F1 ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα στην Imola, για το GP Εμίλια Ρομάνα της 18ης Απριλίου. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την ιταλική ομάδα;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” όπου μιλήσαμε για την Αεροδυναμική των μονοθεσίων της F1 και πώς λειτουργεί.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles