spot_img

Πανευτυχής με τη νίκη ο Verstappen

Ο Max Verstappen δεν έκρυψε τη χαρά του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του GP Μαϊάμι, στο οποίο σημείωσε μία πολύ σημαντική νίκη.

Το πρώτο GP Μαϊάμι στην ιστορία της Formula 1 «βάφτηκε» στα χρώματα της Red Bull Racing. Ο Max Verstappen ήταν ανώτερος από τη Ferrari, προσπέρασε τον Charles Leclerc στον 9ο γύρο και διατηρήθηκε μπροστά από το Μονεγάσκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κατά συνέπεια, τον πλησίασε ακόμα περισσότερο στη μάχη του Πρωταθλήματος οδηγών, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει την τρίτη του φετινή νίκη σε πέντε αγώνες.

Ο Max Verstappen, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ήταν φανερά ικανοποιημένος με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στους τελευταίους ισάριθμους αγώνες:

«Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας, πολύ απαιτητικό από πλευράς φυσικής κατάστασης, επίσης. Νομίζω, όμως, πως διατηρήσαμε το θέαμα ως το τέλος του. Είχε μία μικρή αίσθηση σαν και αυτό (αγώνα πυγμαχίας), ειδικότερα σε ό,τι αφορά το πώς νιώθουμε αυτή τη στιγμή. Είμαι απίστευτα χαρούμενος με τη νίκη μου εδώ στο GP Μαϊάμι. Ήταν μία εκπληκτική Κυριακή για εμάς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Αργότερα, ο Max Verstappen περιέγραψε αναλυτικότερα το ρυθμό που είχε η Red Bull Racing στο GP Μαϊάμι:

«Είχαμε περιορισμένο αριθμό γύρων στη διάρκεια του τριημέρου. Σε έναν αγώνα σαν και αυτόν (GP Μαϊάμι) είναι πάρα πολύ ικανοποιητική η νίκη. Νομίζω πως είχαμε καλό ρυθμό με τα medium ελαστικά, αυτό έκρινε και τον αγώνα, καθώς σε εκείνο το σημείο άνοιξα τη διαφορά μου. Μόλις αλλάξαμε σε hard γόμα ήμασταν ουσιαστικά ισοδύναμοι, συνεχώς σημειώναμε εναλλάξ (με τον Leclerc) ταχύτερους γύρους. Προσωπικά, ήμουν πολύ χαρούμενος που το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα, όμως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Υπερασπίστηκα τη θέση μου από τις «επιθέσεις» του (Leclerc), καθώς τα ελαστικά μου ήταν σε χαμηλή θερμοκρασία αρχικά και δεν μπορούσα να την αυξήσω. Όταν, όμως, συνέβη αυτό, είχαμε και πάλι καλό ρυθμό».

Ο Max Verstappen διατηρεί τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών και μείωσε στους 19 πόντους την απόστασή του από τον πρωτοπόρο Charles Leclerc.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles