spot_img

Leclerc: «Ήταν καταπληκτικός γύρος»

Ο Charles Leclerc ήταν χαρούμενος με την pole position που σημείωσε στην πίστα του Paul Ricard, δηλώνοντας πως τον εξέπληξε ο ρυθμός που είχε η F1-75 στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας.

Η Ferrari είχε το πάνω χέρι στη μάχη της pole position μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, όμως ο Max Verstappen δυσκόλεψε το έργο της ιταλικής ομάδας με την πρωτιά στο FP3. Εν τέλει, η Scuderia κατάφερε να βρει περισσότερη ταχύτητα στις κατατακτήριες, με τον Charles Leclerc να επιστρέφει στην πρώτη σειρά εκκίνησης μετά το GP Αζερμπαϊτζάν πριν από ένα μήνα. Μερίδιο στην επιτυχία του Μονεγάσκου είχε και ο teammate του, Carlos Sainz, ο οποίος του έδωσε slipstream στην αρχή του sector 3 της πίστας του Paul Ricard, ιδιαίτερα στην τελευταία προσπάθεια.

Ο Charles Leclerc ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται για την pole position, αμέσως μετά τη λήξη των κατατακτηρίων.

«Ήταν καταπληκτικός γύρος, δυσκολευόμουν να σημειώσω έναν ιδανικό γύρο όλο το τριήμερο, ωστόσο τελικά τα κατάφερα. Πρέπει, όμως, να τονίσω πως είχα και τη βοήθεια από τον Carlos (Sainz) και αυτή ήταν πολύ καλή ομαδική προσπάθεια. Χωρίς τον Carlos θα ήταν πιο αμφίρροπη η μάχη για την pole, επομένως τον ευχαριστώ θερμά κι ελπίζω πως θα μπορέσει να μας πλησιάσει στη μάχη για τη νίκη αύριο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Leclerc αναφέρθηκε στην αναπάντεχη, για τον ίδιο, απόδοση που είχε η F1-75 στη διάρκεια των κατατακτηρίων του GP Γαλλίας.

«Μετά το Q1, έμεινα έκπληκτος από το ρυθμό που είχαμε. Επίσης, στο Q2 ήμασταν πολύ δυνατοί, συνεπώς με κάποιο τρόπο καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση ενόψει των κατατακτηρίων, όμως αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη».

Σχετικά με τον αγώνα στην πίστα του Paul Ricard, ο Leclerc έχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, με βάση την αίσθηση του μονοθεσίου του.

«Αισθάνομαι καλά, όμως είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι έκαναν οι οδηγοί της Red Bull χθες (Παρασκευή). Ο λόγος είναι πως υπήρχε μεγάλη απόκλιση αναφορικά με τους χρόνους στην προσομοίωση αγώνα, επομένως θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αύριο».

Ο Charles Leclerc θα εκκινήσει για 7η φορά από την pole position σε φετινό αγώνα Formula 1 κι ελπίζει να σταματήσει το αρνητικό σερί που έχει τις 4 τελευταίες φορές που βρέθηκε στην πρώτη θέση τη στιγμή που σβήνουν τα κόκκινα φώτα, όπου κι έχασε τη νίκη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Γαλλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles