spot_img

Leclerc: «Ήταν πολύ κοντά η pole position»

Ο Charles Leclerc ήταν γενικά ευχαριστημένος με τη 2η θέση στις κατατακτήριες, όμως είχε μία μικρή απογοήτευση, γνωρίζοντας το πόσο κοντά βρισκόταν στην pole position.

Η Ferrari έχει εκ διαμέτρου αντίθετη απόδοση μέχρι στιγμής στο τριήμερο του GP Ολλανδίας, σχετικά με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας, το GP Βελγίου. Η ιταλική ομάδα, μάλιστα, φάνταζε ως το φαβορί για την pole position, όμως στην τελευταία προσπάθεια ο Max Verstappen βρέθηκε στην πρώτη θέση. Οι οδηγοί της Scuderia ακολούθησαν, με τον Charles Leclerc να υπολείπεται μόλις 0,021s από τον οδηγό της Red Bull Racing. Ο Μονεγάσκος έχασε την ευκαιρία να εκκινήσει για 8η φορά το 2022 από την πρώτη θέση και θα αναγκαστεί να περάσει στον αγώνα τον αντίπαλό του για να επιστρέψει στις νίκες.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος των κατατακτηρίων, ο Charles Leclerc είχε μία μικρή απογοήτευση, καθώς γνώριζε πως η pole position χάθηκε για ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Ήταν πάρα πολύ κοντά (η pole), ο Max (Verstappen) έκανε έναν πολύ καλό γύρο στο τέλος. Το μονοθέσιό μας γινόταν όλο και καλύτερο στην εξέλιξη των κατατακτηρίων. Στην αρχή ήμουν αρκετά τρομαγμένος, καθώς ο Max ήταν πολύ πιο γρήγορος από εμάς με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών, όμως στο Q3 το μονοθέσιο ήταν πιο αποδοτικό από πριν. Ο γύρος μου ήταν πολύ κοντά, αλλά κατέληξα στη δεύτερη θέση. Ο αγώνας, όμως, είναι αύριο και εκεί θα τα δώσουμε όλα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την εκτενή ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Charles Leclerc αναγνώρισε το γεγονός πως η F1-75 είναι πολύ πιο αποδοτική στην πίστα του Zandvoort, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και το GP Βελγίου.

«Όντως είμαστε πολύ δυνατοί εδώ (GP Ολλανδίας) συγκριτικά με το προηγούμενο τριήμερο, αυτό είναι θετικό που το βλέπουμε αυτό. Νομίζω πως ο ρυθμός αγώνα μας φαίνεται αρκετά δυνατός, θα είμαστε κοντά με τις Red Bull. Εμείς απλά χρειάζεται να κάνουμε μία καλή εκκίνηση και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα συμβεί».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Charles Leclerc θα εκκινήσει από τη 2η θέση το GP Ολλανδίας. Η τελευταία του pole position στη φετινή σεζόν ήταν στο GP Γαλλίας, ενώ η τελευταία του νίκη συνέβη στο GP Αυστρίας. Στο συγκεκριμένο αγώνα, μάλιστα, ο Μονεγάσκος βρισκόταν δεύτερος όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, έχοντας λίγα μέτρα μπροστά του το Max Verstappen, όπως και στην πίστα του Zandvoort.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles