spot_img

Leclerc: « Ο Hamilton μπορεί να κερδίσει 8ο τίτλο»

Ο Charles Leclerc πιστεύει πως ο Lewis Hamilton μπορεί να πετύχει ένα ακόμα απίστευτο ρεκόρ στην Formula 1 κερδίζοντας ακόμα ένα Πρωτάθλημα. 

Την περσινή σεζόν ο Βρετανός βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση του 8ου Πρωταθλήματος στην καριέρα του και θα ήταν ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία του θεσμού. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά καθώς το αγωνιστικό πακέτο της Mercedes AMG είναι πολύ μακριά από την απόδοση της Scuderia Ferrari και Red Bull Racing. 

Ο Leclerc σε πρόσφατη συνέντευξη, τόνισε πως δεν πρέπει να ξεγράψουμε τον Hamilton από μελλοντικές μάχες στην κορυφή.    

«Πιστεύω με το κατάλληλο μονοθέσιο, φυσικά και μπορεί γιατί είναι ένας πολύ καλός οδηγός. Αν ήταν όμως οι δυο μας που μάχονταν για τον τίτλο, τότε θα διάλεγα εννοείται τον εαυτό μου. Συγνώμη Lewis».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Μονεγάσκος έχει βιώσει πολλές απώλειες από τον οικογενειακό και φιλικό του κύκλο κατά την διάρκεια της καριέρας του, πολλοί εκ των οποίων αγωνίζονταν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο νονός του και οδηγός της Formula 1 έχασε την ζωή του λίγους μήνες μετά από ένα ανατριχιαστικό ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό Grand Prix το 2014. Το 2019 αναγκάστηκε να πει ένα ακόμα αντίο στον πολύ καλό και παιδικό του φίλο από την Formula 2 Anthoine Hubert, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο Grand Prix Βελγίου. Ο Leclerc όμως  γνωρίζει πως όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.    

«Δεν αναλογίζομαι τον κίνδυνο. Είχα πολύ στενή σχέση με τον Jules και ήξερα τον  Anthoine από τότε που ήμασταν μικροί. Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να βλέπεις άτομα γύρω σου που ξέρεις να χάνονται από το άθλημα που αγαπάς περισσότερο απ’ όλα. Όμως δεν σκέφτομαι να σταματήσω. Από μικρός αυτό ήταν προγραμματισμένο για εμένα και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Απλά είμαι καλός στην οδήγηση». 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το πιο δύσκολο αντίο όμως ήταν όταν έπρεπε να αποχαιρετήσει τον πατέρα του λίγες μέρες πριν το Grand Prix Μπακού της Formula 2. Ο Μονεγάσκος μίλησε ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κατάσταση και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα. 

«Ρώτησα τον εαυτό μου τι θα ήθελε ο πατέρας μου να κάνω εκείνη την στιγμή. Η απάντηση στην ερώτησή μου ήρθε πολύ γρήγορα, να αγωνιστώ και να κερδίσω. Και το πέτυχα. Είχα πολύ δυνατή σχέση με τον πατέρα μου και ουσιαστικά έκανε τα πάντα για εμένα. Πήγα κατευθείαν στο Μπακού και επέστρεψα πίσω για να είμαι με την οικογένειά μου. Το μόνο πράγμα για το οποίο είχα τύψεις ήταν που έβγαλα από το μυαλό μου τον χαμό του πατέρα και του φίλου μου. Βέβαια ήταν μόνο για μερικές ώρες».   

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles