spot_img

Alonso: «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση»

Ο Fernando Alonso περιέγραψε την πορεία που έχει με την Alpine το 2022 και υπενθυμίζει το κίνητρο που διατηρεί ακόμα ως οδηγός της Formula 1.

Το 2022 δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για το Fernando Alonso. Ο Ισπανός οδηγός της Alpine είχε συγκεντρώσει μόλις 2 πόντους στους πρώτους πέντε αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια, ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε σε όλους τους 6 επόμενους αγώνες μέχρι τώρα, έχοντας συγκομιδή 27 πόντων. Παράλληλα, όμως, βλέπει τον teammate του, Esteban Ocon, να βρίσκεται αρκετά ψηλότερα από τον ίδιο στη βαθμολογία των οδηγών (53 πόντοι έναντι 29 του Alonso).

Παρόλο που η συγκομιδή του σε βαθμούς δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε, ο Fernando Alonso είναι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση της Alpine το 2022, κάνοντας ένα μίνι-απολογισμό σε συνέντευξή του στην ολλανδική ιστοσελίδα NOS.

«Είμαι αρκετά χαρούμενος με αυτή τη σεζόν. Είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, όμως έχουμε κάνει κάποια λάθη και αντιμετωπίσαμε πολλές κακοτυχίες, όπως στην έναρξη του αγώνα Sprint (GP Αυστρίας). Το μονοθέσιο δεν είναι αρκετά αξιόπιστο και ως αποτέλεσμα αυτού δεν έχουμε συγκεντρώσει αρκετούς πόντους. Και πάλι, όμως, βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Στον αγώνα στην Αγγλία (GP Μ. Βρετανίας), κάναμε βήμα προς τα εμπρός με σημαντικές αναβαθμίσεις. Οι Red Bull και Ferrari παραμένουν ακόμα πολύ πιο γρήγορες, όμως η διαφορά έχει μειωθεί αρκετά. Ακόμα χάνουμε πολύ χρόνο σε αργές στροφές, υπάρχει περιθώριο για βελτίωση σε αυτόν τον τομέα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Μεταξύ άλλων, ο Fernando Alonso ρωτήθηκε για το αν κάνει λιγότερο διασκεδαστικούς τους αγώνες φέτος η ανωτερότητα των Red Bull Racing και Ferrari.

«Ως ένα βαθμό ναι, φυσικά και μου λείπουν οι έντονες μάχες για το podium. Ασφαλώς αισθάνομαι καταπληκτικά όταν μπορώ να διαπρέψω, όπως στο GP Καναδά όπου εκκινούσα στην πρώτη σειρά δίπλα στο Max (Verstappen). Αυτό είναι, όμως, και το συναρπαστικό αυτή τη χρονιά, μπορώ να πετύχω πράγματα τα οποία δεν περιμένουν από εμένα πλέον. Αυτό ήταν πάντα το δυνατό μου σημείο και με κάνει περήφανο. Αυτό είναι και το κίνητρό μου: να είμαι καλύτερος οδηγός από το 2021. Εκτός των άλλων, αγωνίζεσαι και απέναντι στον εαυτό σου».

Ο Fernando Alonso, παρά τη μεγάλη του ηλικία για τη Formula 1, εξακολουθεί να θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος. Η Alpine αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τη McLaren στην 4η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών. Επόμενος άμεσος στόχος για τη γαλλική ομάδα είναι να φτάσει τα επίπεδα απόδοσης της Mercedes, όπως είχε δηλώσει και ο Esteban Ocon λίγες ημέρες νωρίτερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles