spot_img

Leclerc: «Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι κάνουμε λάθος»

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα άφησε το Grand Prix Ισπανίας για τη Scuderia Ferrari με τον Charles Leclerc να μένει εκτός βαθμών σ’ ένα πολύ δύσκολο όπως τόνισε αγώνα.

Η φετινή σεζόν στο Πρωτάθλημα της Formula 1 δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τη Scuderia Ferrari. Στο Grand Prix Ισπανίας ο Carlos Sainz, αν και εκκίνησε από τη 2η θέση του grid δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του την αναβαθμισμένη Mercedes-AMG και έμεινε εκτός βάθρου στον αγώνα της πατρίδας του. Ακόμα πιο απογοητευτικό ήταν το αγωνιστικό τριήμερο για το Charles Leclerc ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τα ελαστικά και έμεινε εκτός βαθμολογικής δεκάδας.

Ο Μονεγάσκος οδηγός στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα αποκάλυψε πως η SF-23 είναι πολύ απρόβλεπτη στην πίστα και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στην ομάδα.

«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνουμε λάθος. Όλα είναι πολύ μπερδεμένα και τίποτα δεν είναι συστηματικό. Στο πρώτο stint είχα σκληρό σετ ελαστικών και σχεδόν καθόλου πρόσφυση. Στο δεύτερο stint άλλαξα πάλι σε σκληρό σετ, οδηγούσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το μονοθέσιο συμπεριφερόταν πολύ καλύτερα μεν αλλά πολύ διαφορετικά. Πρέπει να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει και άμεσα γιατί στους τελευταίους αγώνες δυσκολευόμαστε πολύ με τις συνθήκες στην πίστα. Το μονοθέσιο είναι πολύ ιδιότροπο και σήμερα τα πράγματα ήταν και πάλι δύσκολα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #115 για τον κόσμο της Formula 1. 

Το ιταλικό εργοστάσιο έφερε αλλαγές στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του μονοθεσίου στην πίστα της Βαρκελώνης. Ο Leclerc όμως στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω μέρος του μονοθεσίου και αποκλείστηκε στο Q1. Οι μηχανικοί έκαναν αλλαγές και ο Μονεγάσκος εκκίνησε τον αγώνα από το pit lane. Όπως τόνισε στην συνέχεια, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και πολύ.

«Είχα πολύ καλύτερη αίσθηση του μονοθεσίου σήμερα, αλλά το πρόβλημα που με περιόριζε ήταν η φθορά στα εμπρός ελαστικά και ξέρουμε ότι είναι μια από τις βασικές μας αδυναμίες. Ο ρυθμός αγώνα ήταν εκεί που περιμέναμε, είμαστε όμως ακόμα πολύ μακριά από την κορυφή. Σε αυτές τις συνθήκες και με το layout της πίστας δυσκολευόμαστε πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles