spot_img

Leclerc: «Σημαντική νίκη, χρειαζόμουν το αποτέλεσμα»

Ο Charles Leclerc δήλωσε κατενθουσιασμένος για την νίκη του σε ένα άκρως αγχωτικό Grand Prix Αυστρίας και επιστρέφει στην μάχη για το Πρωτάθλημα. 

Ο Μονεγάσκος εκκίνησε στην δεύτερη θέση του grid και από νωρίς ήταν εμφανές πως το αγωνιστικό πακέτο της Scuderia Ferrari είχε την δυναμική ώστε να απειλήσει. Η απάντηση στην κυριαρχία της Red Bull Racing και του Max Verstappen δεν άργησε να έρθει.

Ο Leclerc βρέθηκε να προσπερνά 3 φορές τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού ενώ δήλωσε πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. 

«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό και στην αρχή είχα μερικές καλές μονομαχίες με τον Max. Στο τέλος δυσκολεύτηκα αρκετά, γιατί είχα πρόβλημα με το γκάζι και κολλούσε αρκετά στις χαμηλές ταχύτητες. Ήταν δύσκολο αλλά κατάφερα να κρατηθώ μέχρι το τέλος και είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο teammate του Carlos Sainz έκανε έναν επίσης δυνατό αγώνα και στους τελευταίους γύρους βρέθηκε να κυνηγάει τον Max Verstappen για την δεύτερη θέση στο βάθρο. Η προσπάθειά του όμως τελείωσε άδοξα όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στον κινητήρα που έπιασε φωτιά. Την ίδια στιγμή ο Leclerc αντιμετώπιζε προβλήματα στο δικό του μονοθέσιο και οι τελευταίοι γύροι κύλησαν με απίστευτο άγχος για τον ίδιο και την ομάδα.    

«Η εγκατάλειψη έγινε σχεδόν την ίδια στιγμή που άρχισε να κολλάει το γκάζι οπότε σίγουρα το είχα στο νου μου. Ήξερα όμως ότι δεν έχει να κάνει με τον κινητήρα γιατί ήταν το πετάλι που ένιωθα περίεργα και δεν επέστρεφε στην αρχική του θέση. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι ο τέλος του αγώνα».    

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο Leclerc παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή του μονοθεσίου. Υπογράμμισε μάλιστα πως πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό την προσπάθειά τους ώστε να μπουν ξανά στην μάχη για το Πρωτάθλημα.

«Εννοείται ήταν πολύ σημαντική νίκη και χρειαζόμουν το αποτέλεσμα. Στους τελευταίους πέντε αγώνες δυσκολεύτηκα πάρα πολύ όσο και η ομάδα. Είναι εκπληκτικό γιατί σήμερα αποδείξαμε ότι επιτέλους το μονοθέσιο έχει ανταγωνιστικό ρυθμό και πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε μέχρι το τέλος».

Με την τρίτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα ο Leclerc επέστρεψε στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 170 βαθμούς πίσω από τον Verstappen με 208.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles