spot_img

Verstappen: «Υπήρχε υπερβολική φθορά στα ελαστικά»

Ο Max Verstappen παραδέχθηκε πως η φθορά στα ελαστικά ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διατηρηθεί στην πρώτη θέση στο GP Αυστρίας.

Ο Max Verstappen κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Charles Leclerc στην εκκίνηση του GP Αυστρίας, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ferrari ήταν πολύ πιο αποδοτική με όλες τις γόμες ελαστικών και ο Μονεγάσκος πήρε την 3η του νίκη στη φετινή σεζόν της Formula 1. Ο Max Verstappen και η Red Bull Racing δεν μπόρεσαν να «απαντήσουν» στο ρυθμό του Leclerc στον αγώνα στο Red Bull Ring, κάτι που επισήμανε και ο Ολλανδός αμέσως μετά τη λήξη του.

«Ήταν μία δύσκολη ημέρα, αμέσως φάνηκε πως δυσκολευόμασταν αρκετά με τα ελαστικά. Βασικά, αυτό συνεχίστηκε σε κάθε μία από τις γόμες που χρησιμοποιήσαμε, συνεπώς υπήρχε υπερβολική φθορά που μας εμπόδισε από το να επιτεθούμε τον Charles (Leclerc) κυρίως. Όπως και να έχει, η 2η θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς σε μία δύσκολη ημέρα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κερκίδες του Red Bull Ring ήταν κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το Verstappen:

«Ήταν καταπληκτικά (τα καπνογόνα με το πορτοκαλί χρώμα), είναι ούτως ή άλλως ένα πολύ ωραίο χρώμα, επομένως δεν με πειράζει να οδηγώ ανάμεσα σε αυτά. Είναι φανταστικό να βλέπουμε τόσους πολλούς θεατές να έρχονται εδώ στην Αυστρία. Εγώ, βέβαια, δεν μπόρεσα να τους προσφέρω τη χαρά της νίκης σήμερα, όμως νομίζω πως και η 2η θέση είναι και πάλι καλό αποτέλεσμα».

Τέλος, ο Verstappen απάντησε σε σχετική ερώτηση για το πώς εξελίχθηκε η μάχη του με το Leclerc στο GP Αυστρίας:

«Φυσικά είναι (καθαρή) όπως έχει συμβεί ήδη μέχρι τώρα στη χρονιά, συνεπώς αυτό που βλέπουμε είναι πολύ θετικό».

Ο Max Verstappen διατηρεί την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα οδηγών στη Formula 1, με τον Charles Leclerc να τον πλησιάζει στους 38 πόντους, ανεβαίνοντας στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Δείτε τον αγώνα του Silverstone για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles