spot_img

Leclerc: «Στην Monza θα τα βρούμε δύσκολα»

Ο Charles Leclerc αποκάλυψε πως έχει πολλές ανησυχίες για την απόδοση της Scuderia Ferrari στη Monza αυτό το Σαββατοκύριακο και προβλέπει η ομάδα να αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες.

Το ιταλικό εργοστάσιο έχει κάνει “κοιλιά” στην απόδοσή του στους τελευταίους αγώνες του Πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει φέρει λίγες αναβαθμίσεις στην F1-75 και πλέον η μάχη με την Mercedes έχει γίνει πιο ανταγωνιστική. Στο Grand Prix Ολλανδίας η Ferrari δεν είχε την επιθυμητή ταχύτητα και όπως αποκαλύπτει χαρακτηριστικά ο Leclerc η πίστα της Monza δεν θα ευνοήσει τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του μονοθεσίου.

Ο Μονεγάσκος δεν ακούγεται και ιδιαίτερα αισιόδοξος για την απόδοσή τους στο “Ναό της ταχύτητας” θα βάλει όμως τα δυνατά του ώστε να μην απογοητεύσει τους οπαδούς που θα βρεθούν στην πίστα να υποστηρίξουν την ομάδα. 

«Δυστυχώς και πρακτικά δεν είναι η ιδανική πίστα για εμάς. Όπως και να έχει όμως ανυπομονώ να τρέξω εκεί, γιατί πάντα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Από μεριάς απόδοσης βέβαια θα αντιμετωπίσουμε περισσότερες δυσκολίες αυτό το Σαββατοκύριακο». 

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Ο Leclerc στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου έχασα οριακά μια ακόμα pole position στην σεζόν από τον Max Verstappen. Η Red Bull Racing παρά τις δυσκολίες στην αρχή του τριημέρου είχε καταιγιστικό ρυθμό και ο Ολλανδός οδηγός βαδίζει ξεκάθαρα για τον δεύτερο τίτλο του.

Ο Μονεγάσκος όμως φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο για τον ρυθμό της Mercedes AMG, η οποία χωρίς το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά την εγκατάλειψη του Yuki Tsunoda είχε πιθανότητες να κλειδώσει δυο θέσεις στο βάθρο. 

«Με εντυπωσίασε πολύ η Mercedes και ειδικά όταν ήταν με την σκληρή γόμα. Πιστεύω όλοι έχουν βελτιωθεί στους τελευταίους αγώνες και εμείς δυσκολευόμαστε περισσότερο με τον ρυθμό αγώνα. Η Mercedes έχει επιστρέψει στην μάχη και είναι αρκετά γρήγοροι με τα πιο σκληρά ελαστικά. Εμείς είχαμε καλύτερο ρυθμό με την μαλακή γόμα στην αρχή του αγώνα. Εκκινήσαμε με χρησιμοποιημένο σετ μαλακή γόμα, ενώ ο Max με καινούριο, και η διαφορά ήταν πάνω κάτω αυτή που περιμέναμε. Με τα μεσαία ελαστικά όμως ήμασταν πιο αργοί».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η Ferrari βρίσκεται στην 2η θέση με 376 βαθμούς και η Mercedes  στην 3η θέση με 346. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles