spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ξεκίνησαν οι αναγνωρίσεις πληρωμάτων

Λίγο πριν την έναρξη του εθνικού μας αγώνα, τα πληρώματα των ομάδων του WRC έκαναν τις αναγνωρίσεις τους στις ειδικές διαδρομές. 

Το Service Park στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έχει πάρει την τελική του μορφή, τα αγωνιστικά έχουν πάρει τη θέση τους, και πλέον απομένει ελάχιστος χρόνος πριν από την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2022. Την ώρα που οι μηχανικοί και οι άνθρωποι των ομάδων εργάζονται πυρετωδώς στην πόλη της Λαμίας, τα πληρώματα οργώνουν την ελληνική ύπαιθρο πραγματοποιώντας τις προκαθορισμένες Αναγνωρίσεις και προετοιμάζοντας τις σημειώσεις τους.

Μια ιδιαίτερα σημαντική και «λεπτή» διαδικασία, που κάνει την ουσιαστική διαφορά για τον απόλυτο χρόνο στις ειδικές διαδρομές. Ήδη, λοιπόν, οι συμμετέχοντες έχουν πάρει μια πρώτη γεύση από τον αγώνα και τις επιφάνειες όπου θα αγωνιστούν τις επόμενες μέρες. Και έχει ενδιαφέρον να δούμε την άποψή τους.

O οδηγός της Toyota, Kalle Rovanpera, ανέφερε.

«Όλα δείχνουν καλά έως τώρα. Οι συνθήκες είναι καλές, αν και κάποια σημεία είναι πιο σκληρά σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχει τόσο πολλά κομμάτια με μπόσικο χώμα, αλλά υπάρχουν αρκετές φυτευτές πέτρες. Σίγουρα, με δεδομένη τη μορφολογία των ειδικών της Παρασκευής, η θέση οδήγησης που έχουμε δε θα μας βοηθήσει».

Ο οδηγός της Hyundai, Ott Tanak, δήλωσε από τη μεριά του.

«Οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχει λίγη λάσπη σε κάποια σημεία, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό. Όλα δείχνουν καλά».

Ακούστε την εκπομπή μας Slipstream για τη Formula 1.

Ο Thierry Neuville της Hyundai ανέφερε για τις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

«Ο αγώνας περιλαμβάνει μία σειρά από μαλακά και σκληρά κομμάτια, με γρήγορα και στενά τμήματα, αλλά και με χαμηλές ταχύτητες. Ουσιαστικά, έχει λίγο από όλα! Αυτό που ελπίζω είναι να είναι στεγνές οι επιφάνειες και να μη βρέξει, κάτι που θα μας βοηθήσει με τη σειρά εκκίνησης που έχουμε την πρώτη μέρα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σίγουρα, η σειρά εκκίνησης θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο την Παρασκευή».

Ακόμη ένας οδηγός της Toyota, o Elfyn Evans συμπλήρωσε.

«Λόγω της βροχής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο αγώνας περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα! Όμως, θεωρώ ότι η κατάσταση του δρόμου θα είναι τελείως διαφορετική τις ημέρες του αγώνα. Σε κάποια σημεία είναι πιο σκληρός από πέρυσι, αλλά όχι παντού. Είναι σχεδόν σε παρόμοια κατάσταση με το 2021».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles