spot_img

Leclerc: «Θα παλέψω για τη νίκη αύριο όπως και να χει»

Χαρούμενος δήλωσε ο Charles Leclerc με το αποτέλεσμα του Αγώνα Σπριντ στην πίστα του Μπακού, όπου τερμάτισε 2ος, και αναγνώρισε τη βελτιωμένη εικόνα της Scuderia Ferrari.

Ο Charles Leclerc αν και δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη στον πρώτο Αγώνα Σπριντ του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1 στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν απέδειξε πως η Scuderia Ferrari έχει κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης συγκριτικά με το ξεκίνημα της σεζόν.

Σύμφωνα με το Μονεγάσκο οδηγό παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια στην Ferrari παραμένουν προσγειωμένη για τις προσδοκίες τους στον αυριανό αγώνα.

«Δυστυχώς και όπως είναι ευνόητο δεν μπορούμε απλά να αλλάξουμε το μονοθέσιο, αλλά μπορούμε να επικεντρωθούμε σε μερικά πράγματα. Όπως όλα δείχνουν όμως η Red Bull συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα, όμως ας μην ξεχνάμε πόσο πίσω ήμασταν τους ήμασταν στο ρυθμό αγώνα στην αρχή της σεζόν. Κάναμε ένα βήμα μπροστά, δεν είμαστε όμως ακόμα εκεί που θα θέλαμε, αλλά όπως είπα αν δεν έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε τότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται. Σήμερα δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τη 2η θέση. Εννοείται θα προσπαθήσουμε για τη νίκη αύριο αν και η Red Bull φαίνεται να είναι πιο γρήγορη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τον κόσμο της Formula 1. 

Η ταχύτητα της RB19 ήταν και πάλι ασύγκριτη ανάμεσα στα μονοθέσια του grid. Είναι πολύ πιθανό αν ο Max Verstappen δεν είχε σημαντική φθορά στο μονοθέσιό του να είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Leclerc πριν την ολοκλήρωση των 17 γύρων του Αγώνα Σπριντ. Ο Leclerc τόνισε πως ακολούθησε συντηρητική στρατηγική.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα ακριβώς τι να περιμένω σήμερα. Ήθελα να κάνω καλή διαχείριση στα ελαστικά μου, είναι άλλωστε και η βασική μας αδυναμία, γι’ αυτό δεν αμύνθηκα και πολύ στον Perez. Προσπαθούσα απλά να μείνω στην ζώνη DRS ώστε να μπορώ να επωφεληθώ από αυτόν και να με τραβήξει στις ευθείες. Χάναμε όμως λίγο χρόνο προς το τέλος λόγω της φθοράς στα ελαστικά. θα βάλουμε τα δυνατά μας αύριο και θα δούμε ποια σημεία μπορούμε να βελτιώσουμε.»

Δείτε το GRand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles