spot_img

Leclerc: «Θέλω να επαναλάβω τη νίκη του 2019»

Ο Charles Leclerc σημείωσε μια ιστορική pole position στο φετινό Πρωτάθλημα για την Scuderia Ferrari στο Grand Prix Ιταλίας και η ομάδα στοχεύει να επαναλάβει ξανά την μεγάλη επιτυχία του 2019.

Το ιταλικό εργοστάσιο έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα σε ένα αγωνιστικό τριήμερο όπου αγωνίζεται εντός έδρας και παράλληλα γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα δυο μονοθέσια έδειχναν αρκετά ανταγωνιστικά στον “Ναό της ταχύτητας” απέναντι στην Red Bull Racing. Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής έκλεισαν στην κορυφή τον χρόνων τόσο σε FP1 και FP2, ενώ στο FP3 ο Max Verstappen πέρασε στην αντεπίθεση. Η Ferrari όμως βρέθηκε να κυριαρχεί στις κατατακτήριες του Σαββάτου και να πετυχαίνει ένα ιστορικό ρεκόρ με συνολικά 22 pole positions στο Grand Prix Ιταλίας.

Ο Leclerc κατακτώντας σήμερα την pole στην πίστα της Monza ισοφάρισε τις οχτώ pole positions σε μια σεζόν του Michael Schumacher από το 2008. Φυσικά δήλωσε πάρα πολύ χαρούμενος με τον αποτέλεσμα και την απόδοσή του ίδιου και της F1-75 στις κατατακτήριες δοκιμές. 

 

«Ήταν ένας πραγματικά απίστευτος γύρος. Δεν είναι ήταν και τόσο εύκολα τα πράγματα στις κατατακτήριες. Ήξερα ότι το μονοθέσιο είχε πολλές δυνατότητες και το στήσιμο του ήταν καλό. Οπότε στον τελευταίο μου γύρο στο Q3 έπρεπε να τα συνδυάσω όλα σωστά και το κατάφερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση μας, είναι μέχρι στιγμής ένα καλό τριήμερο για εμάς. Το μονοθέσιο ανταποκρίνεται πολύ καλά και ελπίζω να έχουμε την ίδια επιτυχία με το 2019.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο Μονεγάσκος με φρέσκο σετ της πιο μαλακής γόμας ελαστικών στο μονοθέσιό του έκανε ένα αλάνθαστο γύρο στην τελευταία προσπάθειά του στις κατατακτήριες. Στο δεύτερο κομμάτι της πίστας ήταν ταχύτερος όλων και πήρε την pole position από τον Verstappen, του οποίου ο γύρος ήταν κατά 0.145s πιο αργός. Ο Leclerc ήθελε παθιασμένα αυτή την 16η pole position στην καριέρα του και όπως τόνισε χαρακτηριστικά έκανε τα πάντα για να την κατακτήσει.

«Απλά πήρα περισσότερα ρίσκα. Ήτα ο τελευταίος γύρος και ήξερα ότι έπρεπε με κάθε τρόπο να βελτιώσω την απόδοσή μου. Οπότε πήρα το ρίσκο και απέδωσε».   

Ο Leclerc φυσικά στο τέλος των δηλώσεών του απευθύνθηκε στους χιλιάδες οπαδούς της Ferrari που βρέθηκαν στην πίστα και τους ευχαρίστησε στα ιταλικά για την αγάπη και υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles