spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, 3η Ημέρα: Μεγάλο προβάδισμα Hyundai, καταστροφή για M-Sport και Toyota

Η Hyundai ολοκλήρωσε την 3η ημέρα του 2022 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις πρώτες τρεις θέσεις, με τον Thierry Neuville να προηγείται των Ott Tanak και Dani Sordo.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου για το 2022 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε, μία ημέρα η οποία «σημαδεύτηκε» από την κυριαρχία της Hyundai. Οι εργοστασιακοί οδηγοί της βρίσκονται στις 3 πρώτες θέσεις, με τον Thierry Neuville να είναι ο επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Ο Βέλγος βρίσκεται περίπου 28s μπροστά από τον Ott Tanak, που έπεται στη 2η θέση. Το podium ολοκληρώνει άλλος ένας οδηγός της Hyundai, ο Dani Sordo, ο οποίος υπολείπεται του Εσθονού κατά 25s.

Σε αντίθεση με την Παρασκευή, όπου η Ford κέρδισε και τις 6 ειδικές της ημέρας, η Hyundai επανέλαβε αντίστοιχη επίδοση στις ειδικές του Σαββάτου. Ο Neuville ήταν ταχύτερος σε 3 από αυτές, ο Tanak κέρδισε την πρώτη και την τελευταία ειδική του Σαββάτου, ενώ ο Sordo ήταν ταχύτερος όλων σε μία.

Ο Βέλγος οδηγός έκανε την ανασκόπηση της ημέρα σε ένα σύντομο σχόλιο.

«Ήταν μία καταπληκτική ημέρα για εμάς. Είχαμε κάποιες δυσκολίες το απόγευμα με ορισμένα προβλήματα με το αυτοκίνητο, όμως επιβιώσαμε και βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση (πρώτη) τώρα».

Το Σάββατο δεν εξελίχθηκε θετικά για την Toyota, με τον Esapekka Lappi να εγκαταλείπει στο απογευματινό σκέλος. Τα προβλήματα δεν έλειψαν και για τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Kalle Rovanpera, ο οποίος βρίσκεται στη 19η θέση της γενικής κατάταξης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία. 

Ο Φινλανδός δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το πώς εξελίχθηκε το Σάββατο.

«Ήταν αρκετά άσχημη ημέρα, για να είμαι ειλικρινής. Θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη εάν δεν έκανα το λάθος, όμως τώρα συνέβη, δεν μπορώ να αλλάξω την κατάταξη».

Μοναδική ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα για τους Ιάπωνες είναι ο Elfyn Evans, ο οποίος βρίσκεται 4ος και απέχει 7s από την 3η θέση. Ο Takamoto Katsuta δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την 7η θέση. 

Τα Ford των Pierre-Louis Loubet και Craig Breen καταλαμβάνουν τις θέσεις 5 και 6, μετά την εγκατάλειψη του Sebastien Loeb. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα της γενικής κατάταξης συμπληρώνουν οι Emil Lindholm και Nikolay Gryazin με Skoda (θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα), καθώς και ο Yohan Rossel με Citroen.

Το πρόγραμμα του 2022 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώνεται με 3 ειδικές την Κυριακή και την Power Stage στην τοποθεσία «Ελευθεροχώρι».

Κατάταξη Γενικής

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles