spot_img

Hamilton: «Είναι δύσκολο που δεν μπορώ να παλέψω για όσα έχασα πέρυσι»

Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε πως όσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσει την σεζόν 2021, όπου έχασε τον 8ο τίτλο του στην Formula 1, τόσο δύσκολο ήταν να επιστρέψει φέτος με ένα υποδεέστερο μονοθέσιο. 

Παρά τις δυσκολίες και την πικρή γεύση που άφησε το 2021 για τον Hamilton, ο ίδιος επέστρεψε στην δράση με βλέψεις για την κορυφή. Η φετινή σεζόν όμως αποδείχθηκε απότομη προσγείωση για την Mercedes AMG με το αγωνιστικό της πακέτο να βρίσκεται πολύ μακριά από την κορυφή.

Ο Βρετανός πρόσφατα μίλησε με λεπτομέρειες για το πως αντιμετώπισε την μεγάλη απογοήτευση του Grand Prix Άμπου Ντάμπι. 

«Ήταν πολύ δύσκολο και τον χειμώνα είχα χρόνο να κάνω αυτοκριτική. Ήμουν μαζί με την οικογένεια μου και ήταν το πιο όμορφο πράγμα. Είχαν όλοι του πολλές αντιδράσεις για όσα έγιναν και αμέσως με περιτριγύρισαν. Δεν χρησιμοποιούσα το κινητό ούτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απλά έπαιζα με τα παιδιά και φτιάχναμε χιονάνθρωπους ή παίζαμε στη θάλασσα με τα κύματα. Συνέχισα να προπονούμαι, γιατί έκανε καλό στην ψυχολογία μου. Σκεφτόμουν αρκετά τι θέλω να κάνω στην συνέχεια και πως θα ξεπεράσω όσα έγιναν. Αποφάσισα να επιστρέψω και να παλέψω, αλλά φέτος δεν είχα την δυνατότητα να μονομαχήσω για όσα έχασα πέρυσι και αυτό είναι πολύ δύσκολο». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Η Mercedes είναι πολύ μακριά από την μάχη του τίτλου και έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην σεζόν του 2023. Ήδη έχει λύσει κάποια από τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, όπως οι αναπηδήσεις και προσδοκεί να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητες της W13 E Performance εντός πίστας. Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε ικανοποιημένος με την βελτιωμένη εμφάνιση τους.   

«Τα πράγματα δεν είναι τέλεια, όπως και εγώ δεν έχω υπάρξει άψογος στο παρασκήνιο. Έχουμε δυσκολευτεί πολύ και ειδικά μετά το τέλος της περσινής σεζόν είναι ένας περίεργος τρόπος να το ξεπεράσουμε. Έχω δοκιμάσει διάφορα πειράματα φέτος με το μονοθέσιο αλλά τίποτα δεν απέδιδε ήταν δύσκολο να το φέρω στα μέτρα μου. Επιτέλους τα πράγματα έχουν αλλάξει και είμαι εγώ κυρίαρχος του μονοθεσίου και όχι το αντίστροφο». 

Ο Hamilton έχει ανέβει στο βάθρο σερί στους τελευταίους πέντε αγώνες της σεζόν πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα του Πρωταθλήματος. Αν και βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης στο Πρωτάθλημα οδηγών η διαφορά του από τους προπορευόμενους τους είναι μικρή. Με την ανοδική πορεία της Mercedes δεν αποκλείεται τα πράγματα να αλλάξουν στην συνέχεια της σεζόν. 

«Υπάρχουν πολλά άτομα στην ομάδα που είναι κομμάτι της εδώ και πολλά χρόνια πολύ πριν τις επιτυχίες της. Υπάρχουν όμως και άτομα που έχουν γνωρίσει την ομάδα μόνο σε νίκες οπότε είναι μια νέα εμπειρία για αυτούς. Πιστεύω όμως είναι καλό, γιατί μέσα από αυτές τις αντίξοες συνθήκες και αποτυχίες μαθαίνεις να γίνεσαι πιο δυνατός».    

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles