spot_img

Leclerc: «Τώρα ξέρουμε το επίπεδό μας»

Ο Charles Leclerc θα εκκινήσει από την 4η θέση στο GP Μπαχρέιν και δηλώνει πως ο ταχύτατος ρυθμός της SF21 ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Ο Μονεγάσκος οδηγός δεν επανέλαβε την αποτυχία της προηγούμενης σεζόν, όπου δεν κατάφερε καν να μπει στο Q3 των κατατακτηρίων. Συγκεκριμένα, εχθές στις κατατακτήριες του Σαββάτου έκλεισε το Q2 έχοντας τον ταχύτερο χρόνο. Στο Q3 αξιοποίησε το μοναδικό σετ του μαλακής γόμας με τον καλύτερο τρόπο, σημειώνοντας το 4ο ταχύτερο χρόνο της περιόδου με 1:29.678.

Διαβάστε επίσης: Ικανοποιημένος ο Alonso από τις κατατακτήριες του GP Μπαχρέιν

Όπως τόνισε και ο ίδιος, η απόδοση του μονοθεσίου ήταν σε ένα απρόσμενα καλό επίπεδο. Γεγονός που τον εξέπληξε ιδιαίτερα, δεδομένου και των δυσκολιών που αντιμετώπισε στις ελεύθερες δοκιμές.

Τώρα ξέρουμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε σχετικά με τον ρυθμό μας στις κατατακτήριες και ομολογώ ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Πρέπει όμως να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί είναι μόνο η αρχή. Πιστεύω πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι σαν ομάδα με την βελτίωσή μας σε σχέση με πέρυσι. Να εκκινούμε τόσο ψηλά στο grid είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Προσωπικά δυσκολεύτηκα αρκετά στο FP2 και FP3, καθώς δεν μπορούσα να βρω την σωστή αίσθηση του μονοθεσίου. Δούλεψα όμως αρκετά στο οδηγικό κομμάτι και, μπαίνοντας στις κατατακτήριες, ήμουν σίγουρος πως θα μπορούσα να κάνω έναν καλό γύρο.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Πέραν της ταχύτητάς της, η SF21 έδειχνε να είναι αρκετά σταθερή εντός πίστας, με τους ανέμους να δυναμώνουν και να αλλάζουν κατεύθυνση διαρκώς. Σήμερα οι Leclerc και Sainz, εκτός από τις καιρικές συνθήκες, θα έρθουν αντιμέτωποι και με την δυναμική των υπολοίπων μονοθεσίων.

Πιστεύω πως σήμερα τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα. Τα υπόλοιπα μονοθέσια στις κοντινές θέσης με εμάς δείχνουν πολύ ανταγωνιστικά στον ρυθμό αγώνα τους. Επιπλέον, εκκινούν με την μεσαία γόμα οπότε θα είναι δύσκολο να αμυνθούμε. Θα έχουμε και δυνατούς ανέμους να αντιμετωπίσουμε, κάτι που βέβαια ισχύει για όλους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα μπορέσει η Ferrari να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στην σεζόν;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles