spot_img

Ικανοποιημένος ο Alonso από τις κατατακτήριες του GP Μπαχρέιν

Ο οδηγός της Alpine, Fernando Alonso, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή του στις κατατακτήριες του GP Μπαχρέιν και στοχεύει σε βαθμούς στον πρώτο αγώνα.

Η επιστροφή του 3 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, αν και όχι τόσο συναρπαστική, ήταν ένα πολύ θετικό δείγμα για το τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια της σεζόν. Κατάφερε με σχετική ευκολία να περάσει στο Q3 των κατατακτήριων, όπου σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του με 1:30.249.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν QP: Ιπτάμενος Verstappen

Σε δηλώσεις του, τόνισε πως σταδιακά προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στις απαιτήσεις της A521 έχοντας την δυνατότητας να οδηγεί ταχύτερα και πιο επιθετικά.

Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας στις κατατακτήριες σήμερα. Στις ελεύθερες δοκιμές αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είχα πλήρη αυτοπεποίθηση με την ισορροπία στο μονοθέσιο. Κατά τις κατατακτήριες όμως η θερμοκρασία ήταν πιο χαμηλή, μπόρεσα να πιέσω περισσότερο και να έχω μια καλύτερη αίσθηση του μονοθεσίου. Είναι πολύ συναρπαστικό να έχω την δυνατότητα να οδηγώ ξανά μονοθέσιο της F1, με λίγα καύσιμα και τα ελαστικά να αποδίδουν στο μέγιστο.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο Ισπανός οδηγός θα εκκινήσει από την 9η θέση του grid, ενώ ο teammate του Esteban Ocon από την 16η. Ο Γάλλος οδηγός ήταν άτυχος, καθώς μια κίτρινη σημαία προς το τέλος του Q1 τον απέτρεψε από το να γράψει ταχύτερο γύρο μένοντας εκτός Q2.

Οι κατατακτήριες είναι πάντα ένα πολύ συναρπαστικό κομμάτι του αγωνιστικού τριημέρου και μου είχε λείψει πολύ αυτή η αίσθηση. Το πλάνο μας για τον αγώνα σήμερα είναι να επιτεθούμε και να κερδίσουμε βαθμούς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε κάποιες από τις χαμένες θέσεις από την θέση εκκίνησής μας. Είναι σημαντικό όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς οι περισσότεροι από τους αντιπάλους μας θα εκκινήσουν με την μεσαία γόμα. Οπότε μάχες θα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε μερικούς αγώνες η αυτοπεποίθηση του Alonso θα αυξάνεται και θα βελτιώνει διαρκώς την απόδοσή του. Θα καταφέρει, πέραν από βαθμούς, να βρεθεί και στο βάθρο;

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles