spot_img

Λόγια θαυμασμού της Mercedes για το μονοθέσιο της Red Bull

Τα πρώτα στοιχεία της Mercedes-AMG για την πρωταθλήτρια ομάδα της F1 το 2022, Red Bull Racing την κάνουν να ανησυχεί για τις δικές της πιθανότητες.

Ενόψει της φετινής αγωνιστικής σεζόν της Formula 1, οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους τρεις ημέρες δοκιμών. Η πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν φιλοξένησε το μοναδικό τεστ, στο οποίο είδαμε για πρώτη φορά τα νέα μονοθέσια εν δράσει.

Ταχύτερη ομάδα ήταν η Red Bull Racing, που έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και τις τρεις ημέρες. Η νέα RB19 ήταν σταθερή στα χέρια των Μαξ Φερστάπεν και Sergio Perez, γρήγορη και ευγενική με τα ελαστικά της. Η εμφάνιση των «ταύρων» τρόμαξε τον ανταγωνισμό και αποτελούν το φαβορί για το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς. Αυτό ήταν εμφανές όχι μόνο στην πίστα αλλά και στα χρονόμετρα, καθώς στις προσομοιώσεις αγώνα το μονοθέσιο της RBR είχε τον πιο σταθερό και γρήγορο ρυθμό.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, μίλησε με θαυμασμό στο AMuS για το μονοθέσιο των «ταύρων».

«Οι οδηγοί της Red Bull φρενάρουν πιο αργά, επιταχύνουν πιο γρήγορα και κερδίζουν πολύ χρόνο λόγω της πολύ καλύτερης πρόσφυσης στην έξοδο των στροφών. Αν προσεγγίσουμε τις στροφές όπως αυτοί, τότε δεν πρόκειται να βρούμε το apex. Το πάτωμά τους είναι 10 χιλιοστά πιο κάτω από τις υπόλοιπες ομάδες. Αν ρυθμίζαμε ανάλογα το δικό μας μονοθέσιο, τότε το δάπεδο θα έσπαγε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν. 

Στο ίδιο μήκος δηλώσεων κινήθηκε και ο Lewis Hamilton, ο οποίος γνωρίζει καλά τις διαφορές του μονοθεσίου του από αυτό της Red Bull.

«Στις ευθείες υστερούμε και φέτος συνεχίζεται το μειονέκτημα αυτό. Οι αναπηδήσεις έχουν εξαφανιστεί, κάτι το οποίο κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Θα βρούμε ρυθμό στις ευθείες. Έχουμε αρκετά πράγματα να μάθουμε, δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θέλουμε. Προς το παρόν δεν μπορούμε να πιάσουμε το ρυθμό της Red Bull και της Ferrari».

Το στρατόπεδο του Μπράκλεϊ επιβεβαιώσει πως θα φέρει αναβαθμίσεις στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν. Αρκετοί είναι οι ειδικοί που βάζουν τη γερμανική ομάδα ακόμη και στην τέταρτη θέση, πίσω από τις Red Bull, Ferrari και Aston Martin.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles