spot_img

Οι προβλέψεις του Automotonews για τη φετινή σεζόν της Formula 1

Οι συντάκτες του Automotonews.gr κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για την επερχόμενη σεζόν της Formula 1 που ξεκινά το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Lights out and away we GO! Η νέα σεζόν της Formula 1 είναι προ των πυλών και ακόμη ένα υπερθέαμα μας περιμένει. Συνολικά 23 Grand Prix και 6 Αγώνες Σπριντ θα χαρίσουν άπλετο θέαμα και δράση. Οι χειμερινές δοκιμές μας έδωσαν μία εικόνα για το τι να περιμένουμε, όμως οι μάσκες θα πέσουν στο Grand Prix Μπαχρέιν το τριήμερο 3-5 Μαρτίου. Φυσικά είναι αδύνατον τα πράγματα να μείνουν στάσιμα όλη τη χρονιά και η δυναμική μπορεί να αλλάζει αγώνα με τον αγώνα.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η χρονιά, οι συντάκτες του Automotonews.gr, Στάθης Κοκκορόγιαννης, Εύα Καλαντίδη, Θωμάς Μανώλης και Αλέξανδρος Τσιόλας κάνουν τις προβλέψεις τους ενόψει του 2023. Θα προβλέψουμε λοιπόν τον πρωταθλητή του 2023, τη μεγάλη έκπληξη της σεζόν, την απογοήτευση της σεζόν και ποιος θα είναι ο καλύτερος αγώνας που θα δούμε.

Πριν διαβάσεις τις προβλέψεις του Automotonews.gr για το 2023, άκου την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν.

Πρωταθλητής 2023

Στάθης Κοκκορόγιαννης: Η αλήθεια είναι πως για φέτος δεν ήθελα να κάνω πρόβλεψη. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δεν θέλω να πω ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ωστόσο θα κάνω το μεγάλο βήμα και θα ρισκάρω λέγοντας πως πρωταθλητής θα αναδειχθεί ο Charles Leclerc με 7 νίκες συνολικά.

Εύα Καλαντίδη: Με την αυτοπεποίθηση ενός 2φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ένα μονοθέσιο που μοιάζει μέχρι στιγμής να είναι για ακόμα μια σεζόν το πιο ανταγωνιστικό του grid ο Max Verstappen οδεύει χωρίς αμφιβολία στο τρίτο συνεχόμενο τίτλο του.

Θωμάς Μανώλης: Ο Max Verstappen είναι η εύκολη επιλογή για αυτήν την κατηγορία. Ο πρωταθλητής των δύο προηγούμενων σεζόν έχει όλα τα φόντα να κατακτήσει τον τρίτο του τίτλο, καθώς βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και σε μια εξαιρετική ομάδα.

Αλέξανδρος Τσιόλας: Αρχικά, στη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή για το 2023 θα έβαζα τον Max Verstappen, όχι μόνο γιατί φαίνεται πως θα έχει στα χέρια του ένα απίστευτα ταχύ και από μια σφαιρική άποψη δυνατό μονοθέσιο, καθότι η RB19 είναι μια αναβάθμιση της πανίσχυρης RB18 αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η ομάδα της Red Bull έχει αποδειχθεί πολλάκις την τελευταία διετία ότι μπορεί να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις, τις κατάλληλες στιγμές και με αποφασιστικότητα.

Έκπληξη της χρονιάς

Στάθης Κοκκορόγιαννης: Πιστεύω πως ο οδηγός που θα μας εκπήξει στη φετινή χρονιά θα είναι ο Oscar Piastri. Ο Αυστραλός έχει κατακτήσει τα πάντα στις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων και όταν η MCL60 γίνει… μονοθέσιο, τότε θα λάμψει δίπλα στον καταξιωμένο και ταχύτατο Lando Norris.

Εύα Καλαντίδη: Είναι αξιοσημείωτο να βλέπεις μια ομάδα που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιο της να παραμένει πίστη στην φιλοσοφία της και επιστρέφει στην μάχη του τίτλου. Αυτή εύχομαι να είναι η μεγάλη έκπληξη της Mercedes-AMG το 2023.

Θωμάς Μανώλης: Η Aston Martin και ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός συνεχίζει την τεράστια καριέρα του χωρίς να δείχνει στο ελάχιστο σημάδια κόπωσης. Με τη νέα του ομάδα είχαν ένα εκπληκτικό τριήμερο δοκιμών, με την Aston Martin να τραβά την προσοχή όλων. Δεν αποκλείεται να δούμε κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα από αυτό το δίδυμο φέτος.

Αλέξανδρος Τσιόλας: Η έκπληξη της χρονιάς πιστεύω πως θα είναι η απόδοση της Aston Martin. Τα θετικά σχόλια του Fernando Alonso σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των υπολοίπων ομάδων περί της ισχυρής δυναμικότητας των μονοθεσίων της Βρετανικής ομάδας με κάνει να πιστεύω πως ο Alonso έκανε την σωστή επιλογή ίσως για έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση και την επίτευξη του El Plan.

Απογοήτευση της χρονιάς

Στάθης Κοκκορόγιαννης: Η McLaren είμαι σίγουρος πως θα είναι το «talking point» των συναδέλφων και θα την επιλέξουν δίχως δεύτερη σκέψη. Όμως πιστεύω πως η απογοήτευση του 2023 θα είναι το GP Λας Βέγκας. Θα δούμε ένα βαρετό αγώνα, ο οποίος θα παρουσιαστεί ως το «Super Bowl» της F1 σε μία διαδρομή αδιάφορη, την οποία έχουν ήδη απαξιώσοι οι οδηγοί.

Εύα Καλαντίδη: Την μάχη του midfield φαίνεται να έχει χάσει ήδη από τα pit η ομάδα της McLaren για το 2023. Η βρετανική ομάδα και το αγωνιστικό πακέτο της MCL60 απέχει πολύ από πλευράς απόδοσης στην πίστα, ενώ αναμένουμε αργή εξέλιξη στην συνέχεια της σεζόν.

Θωμάς Μανώλης: Η McLaren δυστυχώς δεν έδειξε καθόλου καλό πρόσωπο στο επίσημο τριήμερο τεστ, με τον προβληματισμό να είναι διάχυτος στο στρατόπεδό της. Φυσικά δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν, ωστόσο το να είναι η ιστορική βρετανική ομάδα η αρνητική έκπληξη της χρονιάς, δεν είναι διόλου απίθανο.

Αλέξανδρος Τσιόλας: Όσον αφορά την απογοήτευση της χρονιάς, η ομάδα της McLaren έχει δείξει σημάδια πως θα βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά στην δυσάρεστη αυτή θέση, καθώς οι αντιδράσεις του Lando Norris κατά την διάρκεια των τεστ δεν ήταν καθόλου θετική, καθώς και το μονοθέσιο φαινόταν να μην έχει την απαραίτητη σταθερότητα στις στροφές σε συνδυασμό με συνεχής υπερστροφή στις εξόδους αυτών.

Αγώνας της χρονιάς

Στάθης Κοκκορόγιαννης: Πιστεύω πως ο αγώνας της χρονιάς θα είναι το Grand Prix Μαϊάμι.

Εύα Καλαντίδη: Grand Prix Μεξικού.

Θωμάς Μανώλης: Προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς. Η επιλογή είναι βάση αγαπημένης πίστας, επομένως το Grand Prix Βελγίου στο θρυλικό Σπα που μας έχει χαρίσει επικούς αγώνες είναι μονόδρομος

Αλέξανδρος Τσιόλας: Ως αγώνα της χρονιάς δεν πρόκειται να βάλω το επανεμφανιζόμενο Grand Prix τους Λας Βέγκας, αλλά μια κλασσική – αγαπημένη που δέχτηκε αλλαγές στο τρίτο κομμάτι της, και δεν είναι άλλη από την πίστα του Μοντμελο στην Ισπάνια. Εύχομαι η φετινή σεζόν να χαρίσει πλούσιο θέαμα σε συνδυασμό με δυνατές συγκινήσεις και μάχες για πρώτη θέση μέχρι τελικής πτώσεως.

Δείτε το Grand Prix Μπαχρέιν για το ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles