spot_img

Magnussen: «Πάμε για κάτι τρελό, φουλ επίθεση αύριο»

Απίστευτα χαρούμενος δήλωσε ο Kevin Magnussen σημειώνοντας την παρθενική pole position της καριέρας του καθώς και για την ομάδα της Haas στο Grand Prix Βραζιλίας. Με το αποτέλεσμα αυτό θα εκκινήσει το αγώνα sprint του Σαββάτου από την κορυφή του grid.

Οι κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής στο Autodromo Jose Carlos Pace εξελίχθηκαν σ’ ένα περίπλοκο παιχνίδι στρατηγικής λόγω των καιρικών συνθηκών. Η ομάδα της Haas πήρε τις σωστές αποφάσεις με την επιλογή των ελαστικών παρά το ψιλόβροχο στο τέλος του Q1 και κατά το Q2 και με τον Kevin Magnussen να σημειώνει συστηματικούς χρόνους εντός πίστας κατάφεραν να περάσουν στο Q3.

Οι καιρικές συνθήκες όμως άλλαξαν δραστικά την εικόνα του Q1. Οι τελευταίοι δέκα οδηγοί παρατάχθηκαν στο pit lane φορώντας την μαλακή γόμα ελαστικών, εκτός από τον Charles Leclerc με ενδιάμεσα ελαστικά, με στόχο να προλάβουν να σημειώσουν χρόνο πριν ξεκινήσει η δυνατή βροχή. Το πρώτο μονοθέσιο που βγήκε στην πίστα ήταν αυτό του Magnussen, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο όλων με 1:11.674. Η βροχή τότε άρχισε να δυναμώνει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο George Russell είχε μία έξοδο στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να σταματήσει και να εμφανιστεί η κόκκινη σημαία.

Στην επανεκκίνηση κανένα μονοθέσιο δεν βγήκε στην πίστα και το πανηγύρι στο pit της Haas ξεκίνησε. Ο Magnussen σημείωσε την παρθενική pole position για τον ίδιο αλλά και την ομάδα και φυσικά δήλωσε απίστευτα χαρούμενος.

«Πραγματικά δεν έχω λόγια είναι απίστευτο. Η ομάδα μου έδωσε σήμα να βγω στην πίστα ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και βγήκαμε πρώτοι από το pit lane. Στην συνέχεια έκανα έναν πολύ καλό γύρο και πήραμε την Pole. Θέλω να ευχαριστήσω τον Gene Haas, τον Guther και όλη την ομάδα για αυτή την ευκαιρία. Επέστρεψα φέτος και από τότε είναι ένα πανέμορφο ταξίδι.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Κατακτώντας την pole ο Magnussen αύριο θα εκκινήσει στον αγώνα sprint από την κορυφή του grid. Το έργο του όμως αναμένεται δύσκολο καθώς θα πρέπει να αμυνθεί στους Max Verstappen και George Russell στην 2η και 3η θέση. Ο ίδιος όμως είναι άκρως ενθουσιασμένος και έτοιμο να τα δώσει όλα για όλα.

«Η στρατηγική αύριο θα είναι φουλ επίθεση. Ας δοκιμάσουμε κάτι διασκεδαστικό, κάτι το τρελό γιατί όχι».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles