spot_img

Verstappen: «Το Q3 ήταν λοταρία, σημαντικό που είμαστε στην πρώτη σειρά»

Ο Max Verstappen χαρακτήρισε «λοταρία» την τελευταία περίοδο των κατατακτηρίων του GP Βραζιλίας, ενώ παρ’ όλα αυτά κρατά το θετικό από αυτή τη διαδικασία για τον ίδιο.

Οι κατατακτήριες του GP Βραζιλίας, παρόλο που διεξήχθησαν με μικτές συνθήκες, στις οποίες ο Max Verstappen είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, δεν κύλησαν υπέρ του Ολλανδού. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε στη 2η θέση, βλέποντας τον Kevin Magnussen με Haas να πραγματοποιεί το «θαύμα», κινούμενος κατά 0,203s ταχύτερα από αυτόν.

Μετά το τέλος των κατατακτηρίων του GP Βραζιλίας, ο Max Verstappen ρωτήθηκε για το αν θα μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα στο γύρο του στο Q3.

«Γνωρίζαμε πως όλα θα κριθούν σε αυτόν τον ένα γύρο, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο της βροχής. Νομίζω ήμουν το 4ο ή 5ο μονοθέσιο (που βγήκε στην πίστα), είχα ένα μπλοκάρισμα στη στροφή 8, το οποίο φυσικά μου κόστισε σήμερα. Και πάλι, σε σύγκριση με τους άμεσους αντιπάλους μας, είμαστε καλά, σε αυτές τις συνθήκες τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το πιο σημαντικό είναι πως βρισκόμαστε και πάλι μπροστά».

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αναφορά και στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα του Interlagos.

«Ήταν δύσκολα, πρέπει να βρεις το όριο που μπορείς να πιέσεις. Ταυτόχρονα, όμως, δε θέλεις να κάνεις μεγάλα λάθη που μπορούν να σε θέσουν εκτός μάχης. Συνεπώς, ήμασταν ήρεμοι στο Q1 και το Q2, μετά το Q3 έμοιαζε με «λοταρία», όπως και να έχει είμαστε στην πρώτη σειρά εκκίνησης».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Ο Verstappen σχολίασε σύντομα την προσέγγιση που θα ακολουθήσει στον αγώνα Sprint, όντας απαλλαγμένος από το βαθμολογικό άγχος.

«Πάντα προσπαθώ να το διασκεδάζω, όμως νομίζω πως η προσέγγισή μας θα είναι η ίδια. Θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε στον αγώνα αύριο (Sprint), αλλά και τον καιρό, δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί. Αυτό κάνει το Interlagos τόσο ξεχωριστό για όλους τους οδηγούς».

Ο Max Verstappen έχει την ευκαιρία να κάνει το 3/3 στη φετινή σεζόν σε αγώνες Sprint, ενώ παραμένει το μεγάλο φαβορί για να σημειώσει τη νίκη και στον αγώνα της Κυριακής στο Autodromo Jose Carlos Pace.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles