spot_img

MotoGP, Ολλανδία QP: Στην pole ο Bagnaia με εντυπωσιακή προσπάθεια

Ο Francesco Bagnaia με Ducati κατέκτησε την pole position στην πίστα του Assen, όντας ο πρώτος αναβάτης που έχει 4 μέσα στο 2022.

Η Ducati είχε το προβάδισμα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, είδε όμως την Aprilia να παίρνει την πρωτοπορία στο FP3 το Σάββατο το πρωί. Το γνώριμο σκηνικό, όμως, για το 2022 επέστρεψε στις κατατακτήριες του GP Ολλανδίας. Η ιταλική μοτοσυκλέτα, στα χέρια του Francesco Bagnaia, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:31.504, παίρνοντας την 4η φετινή του pole position και τη 10η στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, έφερε τη Yamaha στη 2η θέση, έχοντας διαφορά 0,116s από την κορυφή. Ακολούθησαν οι Jorge Martin (3η θέση, +0,204s) και Marco Bezzecchi (4η θέση, +0,292s), αμφότεροι με δορυφορική Ducati.

Ο Aleix Espargaro με Aprilia δε διατήρησε την ταχύτητα που έδειξε το πρωί στο FP3 και κατέλαβε την 5η θέση, μπροστά από τους Jack Miller και Johann Zarco με Ducati, που βρέθηκαν στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα. Οι ΚΤΜ πέρασαν από το Q1 και ανέβηκαν μέχρι την 8η θέση με το Miguel Oliveira και τη 10η με τον Brad Binder. Ανάμεσά τους στην 9η θέση πλασαρίστηκε ο Alex Rins με Suzuki. Οι Maverick Vinales με Aprilia και Takaaki Nakagami με Honda ήταν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα.

Οι πρώτοι αναβάτες που αποκλείστηκαν από το Q1 ήταν οι Luca Marini με Ducati και Joan Mir, που κατέλαβαν τις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Οι Fabio Di Giannantonio και Enea Bastianini με Gresini Ducati περιορίστηκαν στη 15η και 16η θέση, με τον Andrea Dovizioso με Yamaha να έπεται στη 17η θέση.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 18 μέχρι 24, οι Stefan Bradl (Honda), Remy Gardner (KTM), Franco Morbidelli (Yamaha), Alex Marquez (Honda), Lorenzo Savadori (Aprilia), Raul Fernandez (KTM) και Darryn Binder (Yamaha).

Το GP Ολλανδίας διεξάγεται στις 26 Ιουνίου και έχει ώρα έναρξης τις 15:00 Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Ολλανδίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles