spot_img

Μάθημα για τη Mercedes το Βέλγιο

Ο οδηγός της Mercedes, George Russell, δηλώνει πως η γερμανική ομάδα διδάχθηκε από την κακή επίδοσή της στο τριήμερο του GP Βελγίου.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Βελγίου η Mercedes περιορίστηκε στις θέσεις 7 και 8, με το ρυθμό της στον ένα γύρο να είναι 1,8s πίσω από τον ταχύτερο χρόνο που σημείωσε ο Max Verstappen. Ωστόσο, η απόδοση της γερμανικής ομάδας στον αγώνα ήταν βελτιωμένη, έχοντας δείγμα μόνο ενός μονοθεσίου, εφόσον ο Lewis Hamilton δε συμπλήρωσε ούτε ένα γύρο. Ο George Russell τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ διεκδίκησε ως ένα βαθμό και το τελευταίο σκαλί του podium (3η θέση) από τον οδηγό της Ferrari, Carlos Sainz.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής στην πίστα Spa-Francorchamps εξέπληξε, ως ένα βαθμό, τον George Russell, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα.

«Δε νομίζω πως περιμέναμε να τερματίσουμε δύο δευτερόλεπτα πίσω από το Sainz. Πιστεύαμε πως θα μπορέσουμε να είμαστε μπροστά από το Leclerc, δε νομίζαμε πως θα κρατούσαμε πίσω μας το Verstappen. Ο Max (Verstappen) πιθανότατα τερμάτισε πιο μπροστά από αυτό που είχαμε εκτιμήσει. Εμείς, με τη σειρά μας, ήμασταν πιο κοντά από το αναμενόμενο στη Ferrari. Συνεπώς, ο αγώνας ήταν θετικός σε κάποια σημεία, αρνητικός σε κάποια άλλα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου

Ο George Russell εξήγησε το λόγο που διαμόρφωσε την απόδοση της Mercedes στη διάρκεια του τριημέρου του GP Βελγίου.

«Σίγουρα δεν ενεργήσαμε σωστά στις κατατακτήριες. Πιθανότατα χάσαμε ένα δευτερόλεπτο σε απόδοση μόνο λόγω ελαστικών. Σήμερα (αγώνας) είχαμε μία πολύ πιο δυνατή εμφάνιση, όμως όντως πιστεύω πως η πίστα αυτή εκθέτει κάποιες από τις αδυναμίες μας στη φιλοσοφία του μονοθεσίου μας».

Ο Βρετανός δεν είναι σίγουρος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη Mercedes, όμως κρατά ως θετικό στοιχείο τα όσα έμαθε η ομάδα από το τριήμερο στο Spa-Francorchamps.

«Ελπίζω πως τα πράγματα θα βελτιωθούν από το επόμενο τριήμερο. Για να είμαι, όμως, ειλικρινής είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία εγγύηση σε καμία κατεύθυνση. Μάθαμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα την περασμένη νύχτα (Σάββατο βράδυ), όταν προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε γιατί πιθανότατα δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί εδώ όσο αρχικά πιστεύαμε. Δεν έχω κοιτάξει μακριά μέχρι στιγμής, όμως θα ήθελα να πιστεύω πως αυτός πιθανότατα θα είναι ο χειρότερος αγώνας μας φέτος».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes δε βρέθηκε στο podium μετά από παρουσίες για 6 συνεχόμενους αγώνες. Η γερμανική ομάδα παραμένει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών, με τη Ferrari να είναι κατά 41 πόντους μπροστά της.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles