spot_img

McLaren: «Έχουμε τους καλύτερους οδηγούς στην F1»

Στη McLaren Racing πιστεύουν πως οι Lando Norris και Max Verstappen συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο οδηγών στην F1 σήμερα.

Κανένας δεν θα περίμενε μετά το Grand Prix Μπαχρέιν της Formula 1 πως η McLaren Racing θα τελειώσει τo 2023 ως η δεύτερη ταχύτερη ομάδα του grid. Στο Ουόκινγκ ανακάλυψαν από νωρίς τα λάθη στο σχεδιασμό της MCL60 και κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση μέχρι τα μισά της σεζόν.

Το αποτέλεσμα ήταν άλμα στις επιδόσεις της ομάδας, με τους Lando Norris και Oscar Piastri να δείχνουν την πραγματική τους αξία. Μάλιστα, στον Αγώνα Σπριντ του Grand Prix Κατάρ, ο Αυστραλός τερμάτισε στην 1η θέση αντιστεκόμενος στην πίεση του Μαξ Φερστάπεν.

Η σεζόν άφησε πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους της McLaren, με τον CEO Zak Brown να δηλώνει πως έχει το καλύτερο δίδυμο του grid.

«Ο Lando απέδιδε εξαιρετικά σε όλο το 2023, έδειξε φοβερή ταχύτητα και διαχείριση των αγώνων του. Συχνά-πυκνά είναι σκληρός με τον εαυτό του όταν κάνει λάθη, όμως τα επτά βάθρα που πήρε είναι απόδειξη της ταχύτητας και αποφασιστικότητας του. Σύντομα θα πάρει την πρώτη του νίκη. Πολλοί συμφωνούν πως ο Oscar ήταν η αποκάλυψη της σεζόν στη rookie του χρονιά. Απέδειξε πως μπορεί να παλέψει για τις πρώτες θέσεις απέναντι στους Lewis Hamilton και Max Verstappen. Είναι κρίμα που έχασε το βάθρο στο Σίλβερστον λόγω του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Όμως ανέβηκε στο βάθρο στην Ιαπωνία και πήρε τη νίκη στον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ. Είναι ένα τρομερό ταλέντο. Πιστεύω πως έχουμε το καλύτερο και πιο δυνατό δίδυμο οδηγών στο grid της Formula 1».

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με συζήτηση “hot topics” και προβλέψεις για τη σεζόν του 2024.

Ο στόχος στην αρχή της χρονιάς του 2023 για τη McLaren ήταν η 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ωστόσο αυτός ο στόχος επετεύχθη με πολύ διαφορετικό τρόπο σύμφωνα με τον Brown.

«Ο στόχος μας για τη σεζόν ήταν να μαχόμαστε για βάθρα και στη χειρότερη περίπτωση να τερματίσουμε 4οι. Μπορεί να πετύχαμε το στόχο μας, όμως το κάναμε ξεκινώντας τη σεζόν ως η 9η ταχύτερη ομάδα και τελειώσαμε ως η 2η ταχύτερη ομάδα. Αξίζει τα εύσημα ο Αντρέα Στέλα και η ομάδα του. Έχει κάνει φανταστική δουλειά, όχι μόνο με την κουλτούρα που δημιούργησε, αλλά και με το πώς έδωσε κίνητρο σε όλη την ομάδα».

Έχει η McLaren το καλύτερο δίδυμο οδηγών στη Formula 1 και αν όχι, τότε ποια την ξεπερνά;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles